За да предостави по-дълъг период за заплащане на местните данъци

...
За да предостави по-дълъг период за заплащане на местните данъци
Коментари Харесай

Започна да тече срокът за плащане на местните данъци с 5 % отстъпка

За да даде по-дълъг интервал за възнаграждение на локалните налози с отстъпка, Община Бургас направи рано нужните калкулации за 2022 година Вече се одобряват заплащания за налог върху недвижимите парцели, такса битови боклуци и налог върху транспортните средства. Установените периоди за възнаграждение на посочените отговорности са следните: до 30 юни и до 31 октомври. След приключването им стартира начисляването на законна рента. Заплащането на отговорностите за цялата година в период до 30 април, а поради почивните дни в актуалната година срокът е до 3 май, носи отстъпка в размер на 5 %.

Напомняме, че отговорностите за съответния локален данък се погасяват по реда на възникването им, т.е. за възнаграждение на настоящи отговорности следва предходните данъчни интервали да бъдат съответно погасени.

За облекчение на данъкоплатците, Община Бургас дава опция за заплащания в брой и посредством ПОС терминали на следните места:

* Касов салон на ул. " Александровска “ № 83;

* ЦИОГ ул. " Александровска “ №26;

* Касите на ЦАУ " Възраждане “ в к-с " Меден рудник “, до бл.26;

* ЦАУ " Освобождение “ в к-с " Славейков “, до бл.49;

* ЦАУ " Изгрев “ в к-с " Зорница “, бл. 47;

* ЦАУ " Зора “ в к-с " Лазур “, ул. " Перущица “ 67;

* ЦАУ " Долно Езерово “.

* Плащания могат да се правят и на касите на Банка ДСК, " Юробанк България “, " Български Пощи “, " Изипей “, " Айкарт “, " Транскарт Файненшъл сървисис “ в цялата страна.

Справки за отговорности и заплащания посредством виртуален ПОС терминал могат да се вършат в формалния уебсайт на Община Бургас: http://www.burgas.bg, с ПИН код, който е посочен в годишните известия, а може да бъде получен персонално или от упълномощено с документално пълномощие лице в Дирекция МПДТР - ул. " Александровска “ № 83.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР