За да получите прилив на жизненост и енергия сутрин, трябва

...
За да получите прилив на жизненост и енергия сутрин, трябва
Коментари Харесай

6 съвета за силен старт на деня

За да получите прилив на жизнеспособност и сила заран, би трябвало да следвате единствено няколко елементарни правила. Експертите приказваха за това какви привички ще оказват помощ да създадем утрото се сполучлив старт за деня.

1.       Пийте вода

По-добре е сутринта да стартира с чаша вода. Според изследване, оповестено на уеб страницата на Американското фармацевтично общество, участниците, които са пили вода преди хранене в продължение на 12 седмици, са отслабнали. Факт е, че водата изпълва стомаха, тъй че човек се усеща по-сит и не преяжда по време на закуска. Освен това, водата спомага за ускорение на метаболизма и дава подтик на сила.

2.       Откажете се от бързата закуска

Някои хора избират зърнени питейни заведения вместо закуска. Те обаче ще дадат мощ единствено за доста къс интервал от време. Обикновено след такава „ закуска “ гладът се връща няколко часа преди обяд.

3.       Не подценявайте жълтъците

Някои хора вършат бъркани или пържени яйца без жълтъци, само че специалистите считат, че това е неверен метод. Яйчните жълтъци са богати на витамин D и съдържат холин, вещество, което оказва помощ за контролиране на метаболизма, нервната функционалност и мозъчната функционалност.

4.       Яжте верните овесени ядки

Овесената каша е една от най-популярните закуски. Важно е обаче да изберете вярната. Експертите споделят, че разтворимата овесена каша от пакетчета, подправена със сушени плодове и фъстъчено масло, не е най-хубавото решение заради голямото количество захар. Вместо това прибавете малко ленени или чиа семена в купата с овесени ядки.

5.       Пийте кафе без добавки

Кафето има доста изгоди за здравето. Но в случай че добавите ароматизирана сметана и други подсладители, всички изгоди от нея изчезват, споделят специалистите!

6.       Добавете зеленчуци

Зеленчуците са богати на фибри, както и на разнообразни витамини, минерали и антиоксиданти. Затова диетолозите поучават да ги добавите към закуската си.

Закуската постоянно се подценява от заетите хора, само че това несъмнено не е добър старт за деня. Поне час след кафето към този момент ще изпитате апетит, а в офиса няма да намерите закуската, от която се нуждае вашия организъм. Затова, в случай че би трябвало ставайте по-рано, с цел да не се постанова да бързате и отделете малко време за здравословна закуска.

Така и вие ще сте сити, и тялото ви ще ви се отблагодари с доста сила и положително въодушевление.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР