За да получи недвусмислена подкрепа, Договорът за добросъседство с България

...
За да получи недвусмислена подкрепа, Договорът за добросъседство с България
Коментари Харесай

Партията на Груевски поиска корекция на Договора за добросъседство

За да получи недвусмислена поддръжка, Договорът за добросъседство с България би трябвало да бъде поправен в частта на националните ползи на Македония, съобщи Никола Попоски от ВМРО-ДПМНЕ, предава Радио „ Свободна Европа “ в локалната си редакция.
Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ изрази поддръжка за по-голямата част от контракта за добросъседство с България, отбелязвайки, че ситуациите, които се отнасят до икономическото развиване и инфраструктурата, заслужават позитивна оценка. Въпреки това някогашният министър на външните работи Никола Попоски оцени, че съглашението напълно дава отговор единствено българските ползи, а не на македонските. Основните забележки по контракта са за формулировката македонски народ, само че и за формулировката за македонски език, съобщи Фокус.
На въпрос на Радио „ Свободна Европа “ дали парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ ще поддържа утвърждението на този контракт в Народното събрание, подобен, какъвто е, Попоски отговори: " Смятаме, че с цел да получи недвусмислена поддръжка, би трябвало да се създадат корекции в частта на националните ползи и от другата страна. Необходимо е македонското държавно управление да издейства тези мнения, които към този момент загатнах във връзка с споменаване на македонския народ, за споменаване на македонския език. От резултата ще може да се заключи дали ще получи или няма да получи поддръжка текстът, който се подписва, какъвто и да е той ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР