За да поемем мащабни поръчки, трябва да имаме голям производствен

...
За да поемем мащабни поръчки, трябва да имаме голям производствен
Коментари Харесай

"Енергоремонт-Гълъбово" инвестира 3 млн. лева в нова монтажна база и оборудване

" За да поемем огромни поръчки, би трябвало да имаме огромен индустриален потенциал и задоволително покрити индустриални площи за монтаж на едрогабаритни уреди за огромни инженерингови планове ", споделя прокуристът на компанията Евгени Станчев.

Още по тематиката
До края на годината ще проработи депото за боклуци на Стара Загора

В момента тече процедура за избор на оператор на оборудването
27 сеп 2016
Две компании си поделиха поръчка за 45.5 млн. лева на Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 "

" Пещострой " и " Енергоремонт Гълъбово " ще правят строителни и изолационни работи през идващите три години
7 фев 2016 В средата на юли " Енергоремонт – Гълъбово " ще открие нова индустриална база, с която възнамерява да усили 3 пъти потенциала си за произвеждане на мембранни панели. С тях се построяват пещните камери и котлите както на топлоелектрическите и топлофикационните централи, по този начин и на фабрики за изгаряне на битови боклуци за произвеждане на електрическа енергия, така наречен " waste-to-energy " технология.

Инвестицията включва създаване на ново хале за монтаж на едрогабаритно котелно съоръжение с повърхност от 2500 кв.м, както и монтиране на две нови автоматизирани поточни линии за произвеждане на мембранни панели. Инвестицията в новата база е в размер на към 3 млн. лева

" Енергоремонт-Гълъбово " е най-голямото дружество в България, профилирано в ремонт, рационализация и рехабилитация на енергийно съоръжение и произвеждане на котелно съоръжение за електро- и топлоцентрали. Компанията е благосъстоятелност на " Металик " АД, следена от Дечко Колев.

" Предприехме тази инвестиция, с цел да станем още по-конкурентни и да участваме като снабдител на съоръжение в огромни енергийни обекти в Европа, Близкия изток и по света. За да поемем огромни поръчки, би трябвало да имаме огромен индустриален потенциал и задоволително покрити индустриални площи за монтаж на едрогабаритни уреди за огромни инженерингови планове ", сподели за " Капитал " прокуристът на компанията Евгени Станчев. " В сферата на енергетиката периодите на осъществяване стават все по-кратки, а условията към качеството – все по-големи. Ако по мнението на нашите клиенти през днешния ден качеството на произведения ни е над обикновено признатото в Европа, то с стартирането в употреба на новите индустриални мощности ще увеличим нашето конкурентно преимущество и във връзка с периоди и потенциал ", добави Станчев. В Европа работят 4 компании, които създават нагревни повърхности и съоръжение под налягане за производството на електрическа енергия и гълъбовският " Енергоремонт " е едно от тях.

Глад за съоръжения за изгаряне на битови боклуци

" Енергоремонт Гълъбово " създава към 5000 тона енергийно съоръжение годишно. През последните години се усилва търсенето на създаваните тук уреди. " В Европа и по света има взрив в построяването на фабрики за изгаряне на битови боклуци, които създават електро- и топлоенергия ", показва Евгени Станчев. Наскоро предприятието е приключило сполучливо два огромни плана във Англия и Швеция, свързани с построяването на точно такива централи. В момента се създава оборудването за подобен план в Литва.

Сред главните клиенти на " Енергоремонт-Гълъбово " са Steinmüller Babcock Enviroment, Hitachi Zosen Inovaкакто General Electric и Siemens. " Тези компании на процедура построяват новите топлоелектрически мощности както в Европа, по този начин и в целия свят ", споделя Евгени Станчев. " Енергоремонт-Гълъбово " работи по планове за създаване на уреди за изгаряне на битови боклуци през последните 7-8 години. Такова оборудване следва да бъде построено и в София.

Ремонтна активност

" Енергоремонт-Гълъбово " е построено преди близо 50 години с съществена цел да поддържа електроцентралите на територията на комплекса Марица-изток. След приватизацията, през 2000 г, предприятието стартира и индустриална активност. Специализирано е и в поддръжката на турбинното и електрооборудване в централите. С ремонтната активност са заети 500 от общо над 800-те служащи в сдружението. През летните месеци на тази година компанията прави съществени поправки на блокове в Топлоелектрическа централа " Ей И Ес Марица Изток 1 ", Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " и Топлоелектрическа централа " Контур Глобал Марица Изток 3 ", включващи широкообхватна замяна на оборудването.

През 2016 година приходите на сдружението са съвсем 26 млн. лева, а проектите на управлението са до края на 2018 година да реализира растеж на приходите от 30 – 40%. Ръководството на предприятието възнамерява от идната година да поеме ремонтни и монтажни действия и отвън България.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР