За да отвори далечни пазари на нашата индустрия, глобалната свободна

...
За да отвори далечни пазари на нашата индустрия, глобалната свободна
Коментари Харесай

Иво Христов в ЕП: Зелената сделка задушава фермерите и облагодетелства преработвателите

„ За да отвори далечни пазари на нашата промишленост, световната свободна търговия жертва селата ни, които обезлюдяват, и къса връзката сред хората и земята “, счита българският евродепутат.

 „ Фермерите се бунтуват в Германия, Франция и в родната ми България. Исканията им са разнообразни, само че има една обща причина за упадъка на селото – това са договорите за свободна търговия. Тя облагодетелства едрия агробизнес и убива положителните стопани на земята. За да отвори далечни пазари на нашата промишленост, тя жертва селата ни, които обезлюдяват.

Това съобщи в свое изявление в пленарна зала на Европейския парламент Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите (S&D).

По думите му, над шест милиона ферми ще загинат идните петнайсет години.

„ Южноамериканското месо, украинското пилешко и слънчоглед не смъкват цените, а усилват облагите на преработвателите и разрушават стандартите за качество. Глобалната свободна търговия е неолиберална самоцел, която концентрира парите и къса връзката сред хората и земята “, уточни в изявлението си Иво Христов.

„ Днес имаме рецесия, само че на следващия ден ще е злополука. Да ревизираме Зелената договорка, която задушава фермерите и облагодетелства преработвателите. Да опростим разпоредбите, да защитим локалната продукция и селото, тъй като агробизнесът печели от земята, а селяните живеят от нея “, прикани българският евродепутат.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР