За да отпразнуваме представянето на доста щурия Audi RS6 Avant

...
За да отпразнуваме представянето на доста щурия Audi RS6 Avant
Коментари Харесай

5 RS комбита на Audi и защо те са специални

За да отпразнуваме представянето на много щурия Audi RS6 Avant GT, хвърляме взор обратно към няколко от performance комбитата на немския авто производител от предишното. Audi има история на горещи комбита, а RS6 GT може би е едно от най-горещите въобще.

Въпреки че не е комби, спортната история на Audi стартира с фамозното Audi Quattro, което е било рали автомобил, хомологационен и сериен автомобил. Audi се появи на картата, откакто хората започнаха да виждат преимуществата на задвижването на всичките колела. Последва серия от по-бързи модели, оборудвани с мощни мотори и задвижване на всички колела quattro.

На самия връх на йерархията се намират моделите RS, доста от които са били комбита. Тези модели имат история на превъзмогване на асфалта със застрашително движение. Те изпреварват противниците си в едно малко място, което назоваваме действителен свят.

Били са доста, само че ние взехме решение да откроим пет фантастични комбита и това, което ги прави неповторими. Подредихме ги от минимум обичаните до най-любимите. Четем мнението на Герхард Хорн от carbuzz.

C6 Audi RS6 Avant

C6 Audi RS6 Avant не е нищо друго с изключение на автомобил с огромни упоритости. Когато беше показан през 2007 година на автомобилното ревю във Франкфурт, BMW и Mercedes-Benz несъмнено са се разтреперили. Немските войни за конски сили бяха в разгара си. BMW и Mercedes към момента се заиграваха с V10 с атмосферно пълнене и V8 с атмосферно пълнене, Audi се появи с V10 с двойно турбопълнене, който споделяше ДНК с истинския Lamborghini Gallardo.

Впечатляващият мотор на Audi генерира 571 к.с. и 650 Нм въртящ миг, с което изпреварва и двамата немски противници. Avant можеше да доближи 96 км в час за 4,6 секунди и да доближи оптималната скорост от 270 км в час, в случай че помолите Audi да отстрани ограничителя.

Audi създава единствено 8000 броя C6 RS6, от които 6500 са модели Avant. Това е главната причина, заради която той в никакъв случай не е бил продаван в Съединени американски щати. Освен това C6 Audi RS6 Avant струваше с 20 000 $ повече от главните си противници по това време. М5 и Е63 костват почти 80 000 $. Ако Audi го продаваше в Съединени американски щати, цената му щеше да надвиши 100 000 $.

Тези неща също по този начин са извънредно ненадеждни и поправката им изисква доста пари. Това несъмнено е един от тези използвани първокласни коли, които в никакъв случай не би трябвало да купувате.

4. C5 Audi RS6 Avant

Audi RS2 Avant беше отличен, само че C5 RS6 Avant в действителност накара хората да поспрат и да извърнат внимание.

Нека първо – малко подтекст. Моделът C5 RS6 е пуснат на пазара през 2002 година като съперник на BMW M5 E39. Вместо естествено дишащ V8, Audi заложи на 4,2-литров V8 с два турбокомпресора. Двигателят генерира 444 к.с., което е с 44 к.с. повече от Bimmer. Важното е, че той ускоряваше до 96 км/ч за 4,6 секунди, до момента в който М5 го правеше единствено за 4,7 секунди. Жалко.

(Шегуваме се. E39 е най-хубавият M5, създаван в миналото, и затова един от най-хубавите коли, създавани в миналото.)

Освен това Audi се оферираше единствено с петстепенна автоматизирана скоростна кутия и царуването му на върха на войната за мощ беше кратковременно. Няколко месеца по-късно Mercedes-Benz отвърна на удара с E55 AMG, който имаше съвсем 500 коня.

Въпреки това C5 е запомнен като гранд турър. Той имаше обикновена версия на quattro, което означаваше доста недозавиване. Предният и задният диференциал също бяха отворени, а Audi остави сцеплението и стабилността на системата на Bosch.

Това, което си спомняме с най-голямо наслаждение за този автомобил, е кривата на въртящия миг. Двигателят произвеждаше оптимален въртящ миг малко откакто достигнете 5600 об/мин. В комбиниране със задвижването на всички колела, той оставяше противниците си мъртви на влажен път.

3. C8 Audi RS6 Avant

Сегашният C8 RS6 евентуално е най-хубавото високоскоростно комби, създавано в миналото, само че в този лист би трябвало да включим и известна страст. Не че не можете да изградите прочувствена връзка с този автомобил. Той е феноменално бърз, въпреки и малко тежък. Освен това в никакъв случай не сме чували някой да го назова противен. Той е шедьовър на актуалния дизайн.

Под капака ще откриете 4,0-литров V8 с два турбокомпресора, който в базовия си вид генерира 591 к.с. и 800 Нм въртящ миг. Audi твърди, че времето от 0 до 96 км/ч е 3,5 секунди, само че самостоятелни проби демонстрират, че може да стигне до него за 3,1 секунди. Това е бърз суперавтомобил. В права линия това фамилно комби би унижило McLaren SLR, Ferrari 456 и даже няколко електрическия автомобил. Ако Audi отстрани ограничителя, то ще доближи 305 км/ч.

Най-хубавото в него е, че се приспособява към настроението ви. Ако не бързате, можете да седнете комфортно и да се насладите на висококачествения салон с всички най-нови функционалности. Той се вози прелестно и може да транспортира петима души и две приблизително огромни кучета.

За какво изобщо му е на човек някакво perfomance есюви, което дори е скосено откъм гърба и побира още по-малко неща. То е по-тежко, по-грозно, харчи повече и генерално е в непрекъсната битка с физичните закони.

2. Audi RS2 Avant

RS2 Avant щеше да грабне първото място в този лист, в случай че Audi не разчиташе на помощта на Porsche. Да, това непретенциозно Audi 80 е основано от взаимен план сред Audi и Porsche, което е си е малко “чийтване ”. Този автомобил имаше толкоз доста Porsche в себе си, че Porsche в действителност го означи във видеоклип, който можете да гледате по-долу.

Въпреки това той има всички отличителни белези на едно ужасно RS Audi. Под капака му има 2,2-литров петцилиндров мотор с турбокомпресор, който постоянно ще бъде неразривно обвързван с ралитата.

За разлика от актуалния RS3, който създава 400 коня, този модел от 1994 година е разполагал единствено с 311 конски сили и 409 Нм. Въпреки сериозната турбо дупка, шестстепенната механична скоростна кутия и системата quattro изстрелват това комби до 96 км/ч за 4,8 секунди и до оптималната скорост от 262 км/ч. Това е почти еднообразно с Ferrari 355 от същия интервал.

Audi създава единствено 2891 екземпляра RS2 и в този момент те костват доста повече, в сравнение с когато са били нови.

1. B7 Audi RS4

Няма какво да се заблуждаваме: B7 Audi RS4 беше признание. Това беше първият артикул на Audi, който потвърди, че немската марка може да прави quattro без недозавиване. Той имаше феноменано ръководство, и всичко това с помощта на решението на Audi да инсталира 4,2-литровия V8 колкото е допустимо по-назад.

А, да. Този прочут 4,2-литров V8, който по-късно Audi ще употребява за задвижване на първия R8. Той е един от най-хубавите V8 мотори, създавани в миналото, и пееше гневна ария чак до 8000 об/мин, като произвеждаше 414 к.с. с 429 Нм въртящ миг. Но почакайте, има и още. Той се оферираше единствено с шестстепенна механична скоростна кутия Getrag, което го трансформира в най-готиния за каране RS модел в историята.

Audi в никакъв случай не е продавало версията Avant в Съединени американски щати, което е тъпо. Комбито беше несъмнено най-красивото от седана, кабриолета и Avant. За благополучие, из Съединени американски щати се движат задоволително седани RS4 и в случай че желаете подобен, можете да очаквате да платите едвам 20 хиляди $ за “немагярен ” образец, до момента в който изцяло обслужен с дребен пробег и решени проблеми с веригата на раздатката коства към 70 хиляди $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР