За да отбележи Деня на Земята, 60 Minutes погледна назад

...
За да отбележи Деня на Земята, 60 Minutes погледна назад
Коментари Харесай

Ден на Земята 2024: 60 Minutes преразглежда архива на докладите за изменението на климата

За да означи Деня на Земята, 60 Minutes погледна обратно към някои от историите за изменението на климата, които сме докладвали през годините.

Миналата година, 60 Minutes заяви, че учените бият паника, че живеем в разгара на шестото всеобщо измиране. Американският биолог Пол Ерлих сподели на Скот Пели, че хората ще имат потребност от „ още пет Земи “, с цел да поддържат настоящия си метод на живот.

През 2006 година Скот Пели и екип на 60 Minutes пътуваха до Арктика, с цел да приказват с учени, в това число водещ престиж в региона на изменението на климата Робърт Корел и глациолога Карл Боггилд, с цел да разкрият и обяснят резултатите, които човек има върху международния климат.

Надигащите се морета, мощните урагани и възможното изгубване на полярните мечки са някои от главните последствия, за които тези учени предизвестиха света в „ 60 минути “ преди повече от 15 години.

През 2007 година 60 Minutes оповестява за ново следствие от световното стопляне – живот в ерата на „ мегапожари “. Това са „ г...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР