За да ограничим достъпа на хора, за които има съмнения,

...
За да ограничим достъпа на хора, за които има съмнения,
Коментари Харесай

Терзиев: Назначихме заместник-директор по сигурността в общинското предприятие „Гробищни паркове“

За да ограничим достъпа на хора, за които има подозрения, че правят вандалски прояви, нерегламентирана активност и поругават гробовете на нашите близки, в общинското дружество “Гробищни паркове ” назначихме заместник-директор по сигурността. Това заяви кметът на София Васил Терзиев във Facebook профила си.

Той изясни, че по време на предходното ръководство такава служба е имало единствено в продължение на две години. По думите на кмета Софийските гробища са превърнати от място за покой за мъртвите в пъкъл за живите. Нерегламентирани практики, неприятна поддръжка и изчезнала сигурност са част от неприемливото завещание на едно безконтролно ръководство, уточни Терзиев.

Наближава Задушница и дружно с напъните на Общината и доброволци желаеме да възстановим нормалността в гробищните паркове, сподели кметът. Към общинското дружество “Гробищни паркове ” има девет парка, които се състоят от 400 имота, с обща повърхност 2900 декара. Състоянието им е окаяно, от 30 години са занемарени и поддръжката им сведена до най-малко, добави Терзиев. Поставяме началото на огромна акция по разчистване, заяви той и прикани да се включат и всички искащи доброволци.

Част от територията на Централните софийски гробища е недвижима културна полезност, сподели столичният кмет. Това е място, което сме длъжни да поддържаме в безупречен тип, да пазим историческата и културна памет. В границите на парка се намират и гробовете на огромни персони от българската история, политика и просвета, измежду които Стефан Стамболов, Елин Пелин, Елисавета Багряна и доста други, уточни Терзиев. 

На 9 март е Задушница - хората, които идват да почетат околните си, могат да са спокойни, че ще впрегнем целия запас на общината, с цел да бъде почистено и да бъдат извозени клони и зелени боклуци.

Голямата ни цел е до идната Задушница Централните гробища да имат напълно нов образ - без тиня, с чисти и подредени алеи, с уместно озеленяване, уточни кметът. Той прикани всички за непоносимост към безобразията, които са се случвали на територията на гробищните паркове в предишното. Има ново ръководство със мощна воля. Подавайте сигнали и не се примирявайте, написа още Терзиев. 

Мястото за безконечен покой е превърнато в пъкъл. Това сподели по-рано днес временно изпълняващият длъжността шеф на общинското дружество “Гробищни паркове ” Румен Димитров, който показа положението и визията на Столичната община за развиването на гробищните паркове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР