За да няма проблем Пловдив с приема на ученици в

...
За да няма проблем Пловдив с приема на ученици в
Коментари Харесай

Училищата в Пловдив готови за 15 септември, градът има спешна нужда от нови учебни заведения

За да няма проблем Пловдив с приема на възпитаници в идващите 5-6 години, би трябвало да се работи в тенденция разширение на същестуващите учебни заведения в града и създаване на нови.

Това предизвести пред Дарик радио зам.-кметът по обучение в ОбщинаПловдив Стефан Стоянов. По думите му, това е извънредно належащо, поради обстоятелството, че прирастът на популацията се усилва ежемесечно, поради преселването в града на от ден на ден хора от цяла България.

Всички 52 общински учебни заведения в Пловдив са подготвени за първия образователен ден. Те ще одобряват общо 34 200 възпитаници от I до XII клас и към 600 деца в подготвителните групи, сподели още Стоянов.

Броят на първокласниците е 3300 и е почти същият, какъвто е бил и през миналата образователна година.

След настоящите поправки през лятото повече от половината учебни заведения в общината са с освежени класни стаи, коридори, подови настилки, санитарни възли, с сменено осветяване и вратит, акцентира той.

По основни строителни действия текат в ЕГ „ Иван Вазов “, където се построява нова спортна зала. В Хуманитарната гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “ и ОУ „ Княз Александър I “ продължава реновирането на фасада, подмяната на дограмата и ремонт на покрива.

Приключва построяването и на спортните площадки в двете езикови гимназии в града - „ Иван Вазов “ и „ Пловдив “, в СУ „ Патриарх Евтимий “ и в Математическата гимназия.

Общият брой деца и възпитаници в общинските, държавните и частните детските градини и училищав Пловдив за идната образователна година е 55000.

ОтМВР Пловдив увериха за Дарик, че са взети всички нужни ограничения за обезпечаване сигурността на децата и пътната им сигурност през новата образователна година.

А на днешния 15 септември ще бъдезасилен контролът по пътищата и ще има осезаемо полицейско наличие в регионите на учебни заведения и детски градини.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР