За да няма пак изненадани от кръга около Нинова: след

...
За да няма пак изненадани от кръга около Нинова: след
Коментари Харесай

Кирил Добрев: „Държавникът“ Нинова нарушава закона, като отказва да изпълни съдебно решение

„ За да няма отново сюрпризирани от кръга към Нинова: след последното съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия сезирах способените органи за следващите нарушавания на законите в страната и Устава на Българска социалистическа партия “, написа във фейсбук Кирил Добрев.

Той напомня, че решението на Върховен касационен съд е ясно – изключването му и наказването на Калоян Паргов са в „ несъгласие с Устава на Българска социалистическа партия и със самия устав за работа на Националния съвет “. Социалистът акцентира, че решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

„ Въпреки това „ държавникът “ Нинова нарушава закона и отхвърля да извърши правосъдно решение. За да трансферира отговорността, „ юристът “ Нинова написа искане за обяснение до общопартийната контролна комисия “, написа още Добрев.

Той добавя, че правосъдните решения се извършват, а тълкувания дава единствено съдът, а не партийната комисия, в случай че желанията на Нинова и решенията на партийните органи не са почнали да важат с по-голяма мощ, в сравнение с Конституцията и законите на страната.

„ Казусът не е забавен поради Кирил Добрев, със или без „ документ “ аз съм си социалист. Има една-единствена причина, която заслужава внимание, и тя е дали, когато имаш искания да си общественик, имаш качествата да спазваш българските закони в моментите, в които не те кефят “, добавя още Добрев.

В същото време стана ясно, че Корнелия Нинова, Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Великова не се явиха на разпит при прокурор Георги Иванов по жалбата на Кирил Добрев в Софийската районна прокуратура.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР