За да не разнасяте всеки ден учебниците на първокласника, може

...
За да не разнасяте всеки ден учебниците на първокласника, може
Коментари Харесай

Много добра новина за учениците: Учебниците остават в клас през седмицата!

За да не разнасяте всеки ден учебниците на първокласника, може да ги оставяте в шкафчето му в учебно заведение, когато го занасяте в понеделник, и в петък след часовете да ги връщате назад у дома.

Детето ще е написало домашните и научило урока си по време на занималнята и няма да има потребност от тях. Ако въпреки всичко желаете да погледнете нещо от учебника при зародил от страна на първокласника въпрос, може да употребявате електронно четимите учебници. Те могат да бъдат открити на уеб страницата на просветителното министерство, оповестява " Телеграф ".

Пособия

За всички останали принадлежности за изобразително изкуство, технологии и предпремачество, физическо образование и спорт, несесера и тетрадките може да му вземете по-малка раница. Учебните тетрадки и тези за писане могат да бъдат разпределени в папки по предмети. Така детето ще се ориентира по-лесно, когато би трябвало да извади всичко за идния час на чина. В раницата детето ще може да си носи четките и боичките или маратонките и спортния екип единствено в дните, в които му трябват да се включи пълноценно в образователния час. Учителят ще каже от какво детето всеки ден ще има потребност и не би трябвало да липсва в несесера. В първи клас се написа единствено с черен молив и химикалките ще бъдат непотребни. Добре е обаче да имате най-малко два молива. Единият може да се счупи и детето ще би трябвало да го смени с другия, с цел да не изостава с писането и да внимава в часа. През междучасието може да подостри счупения, по тази причина в несесера би трябвало да има и острилка. Децата са дребни и могат да позволяват неточности. Те обаче могат да се изтрият с гума, която също би трябвало да се носи всеки ден. Част от упражненията може да изискват оцветяване или наблягане, по тази причина всеки ден би трябвало да се носят и цветни моливи и флумастери. По същата причина несесерът би трябвало да е оборудван и с ножичка и лепило.

Проверка

Първите няколко дни или седмици може да приготвяте раницата дружно с детето. Така ще си сътвори навика какво би трябвало да носи в нея. Дори и когато детето свикне да се подготвя за идния образователен ден единствено, вечер правете инспекция дали не е не запомнило нещо. Малчуганите прекарват целия си ден в учебно заведение, по тази причина би трябвало да имат задоволително вода. Най-добрият вид е да имат лична бутилка, по опция железна, с цел да не се чупи. Вечер не забравяйте да я напълните с вода. Децата постоянно не помнят, че са изписали тетрадката си и тя би трябвало да бъде заменена с нова. Затова постоянно имайте най-малко няколко в остатък у дома. Не се знае дали детето няма да изпише и тетрадката по български, и тази по математика в един и същи ден. Проверявайте и дали всички моливи са подострени. Първолакът може да е не запомнил, че е счупил 1-2 от тях, или да не е забелязал, че са изтъпени. Ако обаче би трябвало да отдели първите 5 или 10 минути от часа, с цел да ги подостри, ще се забави с осъществяването на поставените от учителката задания. Това може да го тормози или даже да го разплаче.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР