За да не останат хората от Антоновско без вода, кметът

...
За да не останат хората от Антоновско без вода, кметът
Коментари Харесай

Кметът на Антоново притеснен, стигна се да пише писмо до премиера Борисов

За да не останат хората от Антоновско без вода, кметът желае намесата на министър-председателя Бойко Борисов. Хайредин Мехмедов е изпратил писмо с терзанията си по отношение на водната рецесия до няколко министерства и институции, оповестяват от общинската администрация.

Повод за терзанията и последвалото писмо става изказване на министъра на околната среда и водите Емил Димитров пред медиите, в което той предлага язовир "Ястребино " да бъде употребен напълно за поливните потребности на малинопроизводители в община Попово. А за главно водоснабдяване на Антоново да се създадат сондажи на територията на общината, изясняват от кметството.

Мехмедов осведоми, че съгласно направени хидрогеоложки изследвания и сондажи на територията на община Антоново е открито, че няма подпочвени води. Поради това е невероятно да се задоволят потребностите на популацията в общината от локални водоизточници. По думите ми това е причина да бъде построена пречиствателна станция за питейни води, която да пречиства водите от язовир "Ястребино ". По-късно е построен и довеждащ тръбопровод, който доставя с питейна вода града и огромна част от селата, или 70 % от популацията на общината.

В документа се показва още, че осъществяването на спомагателни сондажи ще докара до загуба на време и паричен запас в огромни размери, които биха могли да бъдат употребявани за реорганизация на съществуваща водопроводна мрежа з понижаване на загуби.

Разчитам на Вашата виновна интервенция за недопускане популацията от община Антоново да остане без питейна вода и даването на язовир "Ястребино " за поливни потребности, написа Хайредин Мехмедов.

Писмото е подписано от кмета на 12 януари. Копие е изпратено на ръководителя на УС на "Български ВиК-холдинг ", министъра на районното развиване и благоустройството, министъра на околната среда и водите и до регионалния шеф на Търговище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР