За да не бъдем неприятно изненадани още в началото на

...
За да не бъдем неприятно изненадани още в началото на
Коментари Харесай

Използвайте популярни сайтове и търговци на светло, за да не бъдете измамени

За да не бъдем неприятно сюрпризирани още при започване на коледно-новогодишната ни отмора, би трябвало доста деликатно да ревизираме компанията или частното лице, което ни предлага екскурзия или място за настаняване по празниците, припомня БНР.

Не са редки измамите посредством уеб сайтове за безвъзмездни разгласи или посредством обществените мрежи. Там всеки може да ни предложи такава услуга, без значение дали е лицензиран туроператор или просто лъжец, който желае да ни вземе парите или пък персоналните данни.

Използвайте единствено известни уеб сайтове за запазване на почивки и комуникирайте с търговеца на туристическата услуга документално, с цел да има доказателства за изискванията, по които се договаряте. Четете отзивите на предходни консуматори, проверете дали физическото или юридическо лице е лицензирано по Закона за туризма и по този начин ще се ориентирате дали си заслужава.

В контракта би трябвало да е разказана услугата, цената, периодите за осъществяване, условия за отричане, възможност за промени в цената.

При проблеми с туроператори, които не обезпечават контрактуваната услуга, се предлага двете страни да се договорят за обезщетение или отсрочване осъществяването на услугата, само че не се предлага наемане на юрист, тъй като от време на време хонорарът му е по-висок от възможното обезщетение.

При определяне на противоречие сред контрактувано и предоставена услуга, би трябвало да се работи без закъснение.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР