За да може организмът да се справи по-бързо с простудата,

...
За да може организмът да се справи по-бързо с простудата,
Коментари Харесай

Най-добрите храни срещу простуда

За да може организмът да се оправи по-бързо с простудата, би трябвало да се храните вярно. Лекарите поучават пациентите да пият колкото е допустимо повече течности, най-малко 2.5 литра дневно. Това оказва помощ за навлажняване на лигавиците на дихателните пътища. Водата извежда токсините от тялото. Полезни са също натуралните плодови сокове и чайовете.

По време на настинки и простуди е по-добре да не преяждате. Не бива да ядете пържени, пушени и мазни храни. Има артикули, подобаващи при настинка. Ето осем от тях, подредени в обратна посока по активност в отбраната от простуди.
6-те храни, които защищават от неприятни възпалителни процеси
Суперхраните имат изгоди за поддържането на цялостното ни здраве в положително положение, както и за предварителна защита от някои заболявания като да вземем за пример...
Прочети повече
5. Говеждо месо. При простуда организмът се нуждае от витамина рибофлавин. Другото му наименование е B2. Той извършва доста функционалности, в това число покачва скоростта на имунния отговор към разнообразни инфекции, предизвиква производството на антитела, които се борят с бактериите. Намира се несметно в животинските артикули, изключително в месото и черния дроб. Затова говеждо месо няма да навреди – основното му преимущество е, че не е тлъсто. Но свинското и овчето месо би трябвало да се изхвърлят от менюто. При това месото е белтъчна (протеинова) храна. Имуноглобулините са антитела, нужни за битка с вирусите и бактериите - а те също са протеини. Ето за какво, на всеки стадий по време на настинка е належащо да се употребяват белтъчини: изсъхнало (нетлъсто) месо, риба, домашни птици и морски блага.

4. Карфиол. Карфиолът, дружно със сходните му брюкселско зеле, броколи и най-много аспержи са богати на витамин С, който ни е нужен за битка с простудите. Те също по този начин съдържат глутатион – а този антиоксидант има противовъзпалително, детоксикиращо деяние и подкрепя поддържането на имунните кафези. Карфиолът съдържа още витамин К. В композиция с мастни киселини той има противовъзпалително и бактерицидно деяние.

3. Чесън и лук. 100 г чесън включват 95% от нужната ни дневна стойност на витамин В6. Той е нужен за производството на кафези от значително значение за вярното действие на имунната система. Чесънът съдържа доста манган, който подкрепя интензивно имунната система, както и веществото алиин. След като започнете да дъвчете чесън, алиинът се трансформира в алицин - натурален антибиотик, който прекъсва растежа на нездравословни бактерии и покачва устойчивостта на организма към инфекции.

Лукът също покачва съпротивляемостта срещу вируси и има бактерициден резултат. Съдържа доста витамин С, като в това отношение даже изпреварва портокалите.
5 храни, които да консумирате за здрава и красива КОЖА
Балансираната диета, която включва пресни и здравословни храни, е наложителна за цялостното ви благоденствие. Младежкият тип на кожата...
Прочети повече
2. Мед. Медът има антибактериални свойства. Съдържа доста захари и киселини, които се борят против патогените. Ако болестта е тежко, с затруднения, медът не може да замести медикаментите, само че е в положение да се оправи с лека простуда. Обаче не го слагайте в горещо мляко, тъй като при мощно нагряване някои от витамините му изчезват.

1. Пилешки бульон. При простуда, изключително при грип, апетитът постоянно изчезва. Но никой не може да откаже свеж пилешки бульон, тъй като е благоуханен и вкусен. Пилешкото месо съдържа мощния антиоксидант цистин, който обезврежда някои отрови. В бульона се съдържа и цинк, а с помощта на него продължителността на всяка простуда се понижава с до 40%. Също по този начин, цинкът изобилства още във варената риба, пшеничните трици, месото от домашни птици.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР