За да може комплекс Мини Марица-изток да продължи да работи

...
За да може комплекс Мини Марица-изток да продължи да работи
Коментари Харесай

Българският енергиен холдинг отпуска 50 млн. лева на Мини Марица-изток

За да може комплекс " Мини Марица-изток " да продължи да работи обикновено, ще му бъде провиснал дълготраен заем от Български енергиен холдинг в размер на 50 млн. лева Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова на ексклузивен брифинг по отношение на бъдещето на " Мини Марица-изток " след съвещанието на Браншовия съвет за тристранно съдействие, минно дело и геология.

" Отделно от това ще бъдат предоставени и 5 млн. лева за чиновниците на комплекса, свързани с актуализиране на техните хонорари ", добави тя.

Ресорният министър акцентира, че България ще продължи да разчита на централите, произвеждащи сила на въглища до 2030 година, като подсети, че в комплекса се създава 46 на 100 от силата на страната. По думите на Петкова пандемията от COVID-19 e довела до доста стесняване на потреблението и понижаване на добива на въглища и ел. сила.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров поддържа концепцията, наричайки я " съответна ", само че акцентира върху сериозните пропуски в енергийната ни тактика.

По-рано през днешния ден министър председателят Борисов също организира среща със синдикатите, по време на която бяха разисквани вероятностите за решение на проблемите на комплекса и ограниченията на държавното управление за справяне със социално-икономическата рецесия, причиненa от COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР