За да може една страна уверено да върви по пътя

...
За да може една страна уверено да върви по пътя
Коментари Харесай

Борисов съветва македонците да забравят антибългарската реторика за ЕС и НАТО

" За да може една страна решително да върви по пътя към Европейски Съюз и НАТО , всички съществени систематични партии би трябвало да са го заявили, осмислили и приели, и антибългарската изразителност освен да бъде забравена, само че и да са уверени, че тя не е вярна ", изясни от Загреб министър председателят Бойко Борисов за европейската интеграция на Северна Македония и Албания.

По думите му, " ние не сме били окупатор на никого и не би трябвало да се преиначава историята " и в случай че двете страни желаят да вървят напред, европейските полезности са ясни.
 Бойко Борисов: Македония е разграничена за Европейски Съюз
Бойко Борисов: Македония е разграничена за Европейски Съюз

Сигурен е, че вложителите знаят - той не пипа налозите към този момент 10 години и внимава

Пред медиите в Загреб Борисов очерта още, че България е страна, която продължава да е образец освен за справяне с миграционния поток , само че и за битка с контрабандата .

Той напомни и положителната оценка - самопризнание от DipNote, формалният блог на Държавния департамент на Съединени американски щати, за България , избрана като съдружник, на който може да се разчита .

По-рано Борисов се срещна с премиера на Хърватия Андрей Пленкович, разяснява значимостта за създаване на транспортния Коридор № 8 и ниждата " да се оправим с приключването на мозъци от нашия район ".
 Майк Помпео похвали България за договорката за самолетите Ф-16
Майк Помпео похвали България за договорката за самолетите Ф-16

Съединените щати са утвърдили протокола за участие на Северна Македония в НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР