За да може да захранва цялото си производство на електромобили,

...
За да може да захранва цялото си производство на електромобили,
Коментари Харесай

Daimler ще има 5 завода за батерии до 2019 г.

За да може да зарежда цялото си произвеждане на електрически автомобили, Daimler има намерение до 2019 година да разполага с пет завода за акумулатори – три в Германия, по един в Съединени американски щати и Китай. Това ще разреши на концерна да реагира бързо и дейно на изменящите се пазарни условия, като ще разполага с опцията и да изнася акумулатори, в случай че това се постанова.

Първият и вторият цех, който е в развой на създаване, се намират в Каменц, Германия. В него се влагат 500 млн. евро. Той заема повърхност от 20 хектара и когато бъде приключен ще учетвори индустриалната и логистична повърхност до общо към 80 000 кв. м. Този цех е планиран да не отделя никакви излъчвания CO2 в атмосферата.

Третият цех в Германия ще бъде издигнат в Щутгарт-Унтертюрхейм. Заводът на Mercedes в Зинделфинген ще се доставя точно от Унтертюркхейм, с цел да се създават моделите EQ.

Наскоро Daimler разгласи инвестиция в размер на $1 милиарда в цех за акумулатори в Тускалуса, Алабама, във връзка на която Илон Мъск се изрече, че Daimler би трябвало много да развърже кесията, в случай че желае да настигне неговата „ Гигафактори”.

Петият цех ще бъде издигнат в Пекин. Там също ще се създават електрически автомобили EQ. Новият цех ще се построява от Beijing Benz Automotive Co., Ltd. (BBAC), германо-китайски джойнт венчър сред Daimler и BAIC Motor. Партньорите ще влагат 9-цифрена сума в проекта”.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Четете още:

ФОТОСЕСИЯ: Красавицата и звярът: Ина Вучкова и BMW M760Li

300 експоната и 40 000 к.с. мощ чакат посетителите на автосалона в София

Китайската Chery възнамерява електрическа инвазия в Европа
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР