За да може да работи икономиката, ние трябва да подпомогнем

...
За да може да работи икономиката, ние трябва да подпомогнем
Коментари Харесай

Ирена Анастасова, БСП: При добро желание от другите партии, днес ще има ползотворни разговори

„ За да може да работи стопанската система, ние би трябвало да подпомогнем бизнеса. Подкрепата за бизнеса изтича през ноември. Ако не го подпомогнем, ще има банкрутирали предприятия, ще има закрити работни места. Това рефлектира доста тежко в страната, тъй че не считам, че дейностите на кабинета, в който бяхме, нито дейностите, на който и да е оттук насетне кабинет, ще бъдат неконтролируеми. “ Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова в ефира на БНР и продължи: „ Точно по тази причина би трябвало да имаме постоянно държавно управление и дейностите на това държавно управление да бъдат следени от Народното събрание. Предполагам, че всички народни представители ще проявят здрав разсъдък. ”
По думите на Анастасова от левицата търпят рецензии за всички обществени нараствания, които реализираха по време на предходното ръководство, само че попита: „ Трябваше да оставим пенсионерите с минимална пенсия от 300 лв. ли? Трябваше да оставим младите фамилии и майките да отглеждат второто си дете с обезщетение от 310 лв. ли? “ Според зам.-председателя на Българска социалистическа партия всички ограничения, които бяха препоръчани в “Бюджет 2022 “, тези 22 милиарда за обществената сфера, са били остойностени. „ Нямаше проблем тези ограничения да бъдат осъществени, част от тях в това число към този момент са осъществени “, посочи тя.
„ В ръководството бяхме тези, които не просто настоявахме, ние извоювахме пенсиите да бъдат нараснали. Каквото и да се приказва в този момент, който и да си приписва хубавите неща, които се случиха в обществената сфера, те се случиха с помощта на Българска социалистическа партия “, сподели още социалистът.
По думите на зам.-председателя на Българска социалистическа партия, България в никакъв случай не се е намирала в такова положение и изясни. „ Политиката това са дейности на вероятното. Възможното беше това, поради 12 години ръководство на ГЕРБ, което докара всички системи в страната, всички институции в страната до това положение да могат да реагират ето по този начин. За да не се случи това още веднъж, алената ни линия е, че ние няма да водим договаряния с ГЕРБ и Движение за права и свободи “, безапелационна е тя и добави: „ Ние сме единствената партия, която не е от една година, не сме просто от няколко месеца или някакъв краткотраен политически планове. В последните години борбата ни беше против този модел. Радвам се, че в този момент има и други партии, които прогледнаха и които потеглиха против този модел. “
Във връзка с отправената покана от Българска социалистическа партия за среща през днешния ден с партиите в Народното събрание Ирена Анастасова съобщи: „ Не сме получили публични отговори кой ще участва, като се изключи някои медийни изявления. Ние виждаме, че с част от останалите партии имаме идентични неща в стратегиите си и това е добра основа за диалог. Например с “Продължаваме смяната “ сме имали някои общи въпроси в обществената сфера. С “Демократична България “ по повод повдигане на прага на регистрация по Данък добавена стойност. С „ Български напредък “ също имаме някои общи въпроси по обществени тематики, тъй че считам, че при положително предпочитание от тяхна страна, ще имаме добра основа за диалози “, заключи социалистът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР