За да може да не бъдат въвеждани тежки локдауни заради

...
За да може да не бъдат въвеждани тежки локдауни заради
Коментари Харесай

Гърция с нов подход да няма тежки локдауни заради коронавируса - самотестване

За да може да не бъдат въвеждани тежки локдауни поради ковид, Гърция има намерение да прибегне до следния метод - самотестване. То ще се прави у дома и ще е най-важно за хората с специалности, при които няма по какъв начин да бъде налагана обществена отдалеченост.
Заместник-министърът на опазването на здравето Василис Кондозаманис изясни, че при започване на април жителите ще имат достъп до безвъзмездни проби посредством аптечната мрежа. Те ще могат да употребяват по един тест седмично за интервал от два месеца, а през първата фаза се разисква опцията приоритет да имат лицата до 67-годишна възраст. В случай на позитивен резултат лицето ще би трябвало да се записва в специфична платформа и да си направи спомагателен тест за инспекция. Очаква се през идващия интервал да има подробни протоколи за метода на приложимост, написа БГНЕС.
 Чехия вкара наложително тестване за ковид на работа. Ако откажеш - санкция Чехия вкара наложително тестване за ковид на работа. Ако откажеш - санкция
Чешкото държавно управление задължи притежателите и управлението на организации и предприятия, в които работят над 50 души, да ревизират слу...
С цел последователно обновяване на икономическата интензивност в Гърция работещите в морското дело, търговията на дребно, огромните компании, туризма, хотелиерството и правосъдната власт ще би трябвало да вършат бързи проби един път седмично.
Успоредно с това държавното управление ще одобри закон за наложително самотестуване един път седмично за работещите в бранша на образованието и учениците, с цел да отворят учебните заведения безпроблемно. За останалите жители тестванията за домашно прилагане няма да бъдат наложителни.
Новите проби в композиция с процеса на имунизация ще улеснят отварянето на страната, счита държавното управление.
Иначе настоящите в Гърция ограничавания – карантина, полицейски час и останалите ограничения за алена и тъмночервена зона, са удължени с още една седмица, т.е. до 5 април, заяви МИА.
 Италия към този момент има тест, който улавя бързо новите най-опасни разновидности на ковид Италия към този момент има тест, който улавя бързо новите най-опасни разновидности на ковид
В Италия е създаден бърз тест, който единствено за два часа разрешава да се разпознават трите нови разновидността на вируса Sars-CoV-2 (британс...
По време на постоянната конференция през вчерашния ден заместник-министърът по гражданска отбрана Никос Хардаляс съобщи, че към средата на идната седмица комисията от епидемиолози ще разиска опцията за отваряне на търговията на дребно и учебните заведения, както и пътуванията от една община в друга.
Гърция е в карантина от 7 ноември и в страната е в действие полицейски час.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР