За да ми повярват зрителите трябва да кажем нещо съществено.

...
За да ми повярват зрителите трябва да кажем нещо съществено.
Коментари Харесай

Октай за Борисов: Като е номер едно, да направи правителство с 600 хиляди гласа

" За да ми повярват феновете би трябвало да кажем нещо значително. Винаги съм казвал, че с цел да върша съществени разбори не би трябвало да съм последовател на никоя политическа мощ. Аз съм последовател на смяната от 2020-та година, когато започнаха митингите ", това съобщи политическият анализатор Осман Октай пред " ЕвроДикоФ " на телевизия " Евроком ".

" Дори с престижа си би трябвало да подпомогнем тази смяна, откакто нашето потомство от 90-те години се е провалило ", продължи Октай.

" Ще бъде тежка борба в идващите 5-10 години ", безапелационен бе той.

И съобщи, че не би трябвало да се върви на избори с пораженчески настроения.

Според негово основно е, че " не се е доубила тази протестна сила ".

По думите на Осман Октай само " Продължаваме промяната " и " Демократична България " са останали правилни на митингите, като даже президентът се е дистанцирал.

" Те бяха обградени както от вътрешната страна посредством Българска социалистическа партия и " ИТН ", по този начин и в следствие нападението на президента. Служебното държавно управление работеше тотално против тях, министърът на външните работии с някакви акции подкрепя Движение за права и свободи и ГЕРБ. Въпреки тази обградна война, те оцеляха ", сподели той по адрес на Политическа партия и Демократична България.

" Тези хора треперят от смяната. От селския служител на реда, селският кмет, селският падар, локалните феодали. Всеки си има чекмедженце " `, сподели още политическият анализатор пред " Евроком ".

Той изрази мнение, че държавно управление сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Български напредък " и " Възраждане " няма по какъв начин да бъде формирано.

Октай обаче загатна за отявлено неодобрение на членове на партията на Стефан Янев поради доближаване на позициите с хора на Стефан Софиянски, Христо Ковачки и други

" Ако те вземат участие в едни диалози, ще изгубят доверието на протестната вълна ", акцентира Осман Октай.

Според него концепцията за контактни групи на ГЕРБ, водени от Соломон Паси и Росен Плевнелиев, е " отблъскване на номер " по какъв начин да се отвори врата за бягството на Бойко Борисов, че е направил всичко допустимо, с цел да има държавно управление. Аз им предлагам по-добра формула. Ако Бойко, Пеевски, Доган са толкоз загрижени за страната - да си закрият партиите. Това не са партии, а финансови, корпоративни, токсични обединения, с които никой не желае да договаря ", сподели още политическият Нострадамус.

" Като е номер едно, дано направи държавно управление с 600 хиляди гласа ", съобщи той по адрес на Бойко Борисов.

" Това, което целеше от арпил месец президентът, съвсем го реализира. С нападението на служебните му министри и с това, което направи при консултациите лятото, на него му харесва тази роля - на избавител на страната ", сподели Октай за президента Румен Радев.

По думите му президентът дискредитира парламентаризма и партиите, а главната му цел е президентска република.

" Утре, в случай че има огромни обществени митинги, не се учудвайте, в случай че президентът ги яхне ", безапелационен бе Октай.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР