За да имате винаги вкусни ястия със свинско месо, трябва

...
За да имате винаги вкусни ястия със свинско месо, трябва
Коментари Харесай

Кое свинско месо е най-хубаво за гответе?

За да имате постоянно вкусни ястия със свинско месо, би трябвало да знаете тъкмо какво месо да изберете за вашето ядене

Хубавото свинско месо би трябвало да е бледорозово на цвят, да бъде безпрепятствено и сочно и да има доста едва изразена угоеност, поучава

Не би трябвало да купувате свинско месо, в случай че то е сивкаво на цвят и има маслен тип. Сланината по месото би трябвало да бъде твърда и бяла, а не да има жълтеникав цвят.

Свинското месо, което се намира по краката и плешката на прасето, е по-тъмно на цвят.

Ако парчето месо, което купувате, има по себе си кожа, то тя би трябвало да бъде свежа, леко влажна, без да има четина по нея и да е задоволително мека при досег.

Костите на прасето могат да имат лек синкав отенък, само че откакто се нарежат, те би трябвало да бъдат червени и по тях да има шупли. Колкото по-бели са на цвят, толкоз по-стари са и надлежно месото също е остаряло.

Ако ще избирате бут за готвене, месото по него би трябвало да бъде яркорозово на цвят, а мазнината по него би трябвало да е кремаво-бяла на цвят. Парчетата месо от бут би трябвало да бъдат сочни и да са плоски, а не да са сухи и краищата им да са подвити.

Свинското месо може да бъде непокътнато за няколко дни в ледник. Трябва обаче да е доста добре опаковано във фолио и да се постави на мястото, където хладилникът е най-студен и да е отделено от всички други артикули. Свинското месо, което е прясно, може да издържи най-вече 2 - 3 дни в ледник.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР