За да имаме честни, прозрачни и достъпни избори, е от

...
За да имаме честни, прозрачни и достъпни избори, е от
Коментари Харесай

Румен Радев: Работата на ЦИК е от изключителна важност за честни и прозрачни избори

За да имаме почтени, транспарантни и налични избори, е от изключителна значимост работата на ЦИК. Това сподели президентът Румен Радев по време на чуването на претендент за нов член на ЦИК от квотата на „ ИТН “.

„ За да има тя ефикасна активност, е значима публичността в нейната работа. Днешната процедура е значим детайл от продължаването на тази гласност. Във връзка с подадена оставка от члена на ЦИК Любомир Гаврилов издадох декрет, с който го освободих “, добави още Румен Радев.

Предложението на Има Такъв Народ е Гергана Петрова Стоянова.

„ Опитът ми в изборния развой е обвързван с присъединяване ми като член на РИК-Бургас при провеждането на последните избори за Народно заседание от 11 юли т.г. Въпреки че е единствено в последните избори, бих наблегнала на качествения аспект на опита ми в изборния развой, защото това бяха избори при актуализирани правила и провокации, свързани с машинно гласоподаване на доста места, образование на доста СИК, разяснение на жителите. Бях ангажирана във всеки един аспект на активността по отношение на провеждането на изборите. Проведоха се голям брой образования на ЦИК “, съобщи Гергана Стоянова.

" Вярвам, че ще допринесете за ефикасната работа на ЦИК “, съобщи президентът Румен Радев, откакто Гергана Стоянова бе определена за новия член на ЦИК от квотата на Има Такъв Народ.
https://www.facebook.com/President.bg/videos/2582461991899767
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР