За да има стабилно излизане от политическата криза, трябва да

...
За да има стабилно излизане от политическата криза, трябва да
Коментари Харесай

ХРИСТО ИВАНОВ: ПП и ГЕРБ да вземат да си проговорят

За да има устойчиво излизане от политическата рецесия, би трябвало да има някакво договаряне сред " Продължаваме промяната " и ГЕРБ, подчерта съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред БНР. Той посочи:

" Те би трябвало да се съгласят за две неща - да изоставим конфронтационният формат на промени, който разчита, че авангардът на Политическа партия ще вземе цялата власт и ще заличи всички останали от терена, което явно не може да се случи, а въпреки това - дали ГЕРБ въобще е в положение на някакво равнище да разбере, че без решение на казуса с корупцията, не като проблем за един лист с лица, които би трябвало да бъдат опандизени, а като проблем трайно България да построи ефикасни и самостоятелни правосъдни и правоохранителни институции, на които може да се има доверие да вземат решение тия въпроси, тъй че политическата система да не се занимава с това. Дали ГЕРБ са узрели за това ".

Иванов е безапелационен, че  " тъкмо в този момент е извънредно значимо да има държавно управление ". " Трябва да си даваме ясна сметка, че ако в този момент изпуснем прозореца за влизане в еврозоната, става въпрос дали България ще се вгради и ще седне трайно на масата, на която се вземат най-важните и дълготрайни решения за политиката на Европейски Съюз ". По същия метод стоят нещата и с Шенген, и с Плана за възобновяване ". 

" Ако някой се надява, че ще създадем огромна политическа борба от локалните избори, надълбоко се заблуждава и рискува да бъде сюрпризиран ", разяснява Христо Иванов.

Демократична България е срещу предварителен парламентарен избор, защото: " Отивайки на избори, даваме късмет на всевъзможни популистки възпаления на съзнанията за промяна на политическата система ". 

Какво ще стане, в случай че ГЕРБ и Движение за права и свободи имат достатъчно гласове в идващия парламент, с цел да образуват управление и да блокират всякаква концепция за смяна? Ще се окаже, че отивайки на избори, ще сме им подарили страната ", добави Иванов.
ТЕМА преди 2 часа 841 преди 2 часа 664 преди 2 дни 10668
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР