За да има правителство има две страни. Нито без нашата

...
За да има правителство има две страни. Нито без нашата
Коментари Харесай

Стоян Михалев, ПП-ДБ: Имаме поне три сигурни балотажа – в София, Пловдив и Варна

„ За да има държавно управление има две страни. Нито без нашата поддръжка, нито без тази на ГЕРБ може да има държавно управление. Ако държавното управление не следва евроатлантическия път на България, ние ще го свалим, няма да чакаме. “

Това разяснява в студиото на „ Добро утро, Европа “ депутатът от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Стоян Михалев.

Той предвижда, че искрите сред „ некоалиционните “ сътрудници ще затихнат след локалните избори.
„ Няма да го има това напрежение “, уточни той.
Много евентуално е да има ротация. Дори можем да се изненадаме с много по-дълъг живот на това ръководство.
„ Задачите, които сме си сложили, не могат да бъдат свършени за ден два. Много от нашите гласоподаватели се възпаляват от тези медийни участия на господин Пеевски и спекулации, че той управлявал и взимал решенията. Това е доста елементарно за манипулиране на хората. Според мен това държание е поради така наречен резултат „ Магнитски “. Ние си представяхме, че работи по различен метод, само че се оказа, че работи по този. Движение за права и свободи не биха си разрешили да бъдат камък в колелото на тези промени “, счита Михалев.

„ Те имат потребност да са участници в тези процеси и по тази причина са участници в тях. Няма по какъв начин Конституцията да се промени без тях “, добави той.
Отсега виждаме, че ще сме на три значими балотажа. В София, Варна и Пловдив. За този в София съм уверен, че господин Терзиев ще завоюва. Във Варна са огромни възможностите ни, в Пловдив мощно се надявам господин Старибратов да бъде победител.
„ Предложенията, които ще почистим за измененията в Конституцията ще се случат сред първо и второ гласоподаване. Това ще е към декември месец. 22 септември и 6 септември мисля, че са положителни дати също за Национален празник. Ролята на президента в интервала, в който не можеше да се образува постоянно ръководство, беше да на човек с еднолична власт. Това даже не беше президентска власт. Тези промени не са ориентирани към Румен Радев, той скоро няма да бъде президент, когато му изтече мандатът, ние просто не желаеме този проблем да се повтаря. Нашите конституционалисти считат, че е много противоречив моментът дали служебното държавно управление би трябвало да има такава власт “, разяснява още Михалев.

Според него към този момент няма заплаха за България от спора сред Израел и Хамас.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР