За да има качествена промяна на Конституцията, трябва тя да

...
За да има качествена промяна на Конституцията, трябва тя да
Коментари Харесай

Крум Зарков: Промените в Конституцията трябва да са добре обмислени

За да има качествена смяна на Конституцията, би трябвало тя да е фокусирана и премислена. Трябва да има акуратен спор. Това съобщи в ефира на Нова телевизия някогашният правосъден министър Крум Зарков.

Той направи коментар на препоръчаните от ПП/ДБ. ГЕРБ и Движение за права и свободи промени в главния закон на страната. Според него тематиката за мандатността на кметовете е комплицирана. Такава концепция месеци преди локалните избори не може да стигне до на никое място другаде, с изключение на до обществен скандал. Именно за това отпадна, разясни той.

Дебатът за смяна на националния празник ще набира скорост в посока отбрана на настоящия празник 3 март , счита Зарков. Бившият министър недоумява и за какво ръководещите не харесват служебните държавни управления. Служебното държавно управление е вадило доста пъти страната от рецесия. Радев не е отговорен, че през миналите 2 години не можеше да се сътвори постоянен кабинет, добави той.

По думите му политическо неутрално държавно управление би трябвало да провежда изборите. С предлаганите промени има риск когато сме в обстановка на рецесия, тя да не може да бъде решена, добави Зарков.

Зарков разяснява и измененията в правосъдната власт. Механизма за следствие на основния прокурор бе огромно достижение. Малко по-късно обаче бяха импортирани промени по текстовете. В резултат на това има много неясноти. Висш съдебен съвет пък отхвърля да го извършва. В последните 45 дни вместо да вървим напред тъпчем на едно място , акцентира той.

Бившият правосъден министър засегна и тематиката за в Стара Загора. Има много неща отвън случая с изключение на самите пострадвания. Този проблем не е индивидуален случай. Това момиче заплати виновността за бездействието на други, забавили закона за домашното принуждение, сподели още той.
 ПП/ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи внесоха плана си за промени в Конституцията
ПП/ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи внесоха плана си за промени в Конституцията

И трите политически сили са се обединили към концепцията 24 май да размени 3 март като народен празник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР