За да има кабинет, той трябва да е с участието

...
За да има кабинет, той трябва да е с участието
Коментари Харесай

Делян Добрев: Бях против да се водят разговори за правителство с “Промяната”, дори и през медиатори

" За да има кабинет, той би трябвало да е с присъединяване или на ГЕРБ, или на Движение за права и свободи, или на " Възраждане ". " Възраждане " е изключена от всички партии, тъй като желаят да излизаме от Европейски Съюз, да се откажем от еврото, цели, които не може да нарушим.

 

Остават ГЕРБ и Движение за права и свободи. Кабинет без тези партии не може математически, тъй като не може да се събере болшинство от 121.

 

Ако нашият мандат бъде несполучлив и бъде връчен на третия, би трябвало да изберат или ГЕРБ, или Движение за права и свободи, с цел да получат 121 депутата. Заявките им, че не биха разговаряли нито с ГЕРБ, нито с Движение за права и свободи, значат, че дружно с " Възраждане " вършат коалиция за нови избори. Това би трябвало да е ясно ".

 

Този коментар направи в студиото на Лора Крумова по Нова тв някогашният енергиен министър и предстоящ народен представител от ГЕРБ Делян Добрев.

 

Той е бил срещу да се водят диалози с Политическа партия за съставянето на държавно управление, даже и през посредници. Не виждам с какво могат да оказват помощ с ръководството на страната, акцентира някогашният енергиен министър. Той счита, че Политическа партия са се провалили последните 8 месеца, а страната отива обратно.
 
" Предложението на Борисов е, че е прекомерно важно  да има кабинет, тъй като идва тежка зима. Защото договарянията не могат да се водят градивно, би трябвало да има посредници, които не са скарани с никого и имат ясна евро-атлантическа ориентировка и могат да изгладят споровете сред нас и Политическа партия, сред нас и Демократична България ", изясни Добрев за какво първата политическа мощ е протегнала ръка към останалите за сформиране на кабинет.

 

Добрев акцентира, че не изключват никого от договарянията, с изключение на " Възраждане ", както и че нямат никакви предварителни условия. Само с Движение за права и свободи не могат да сформират кабинет, трябват още 20-30-40 депутати, с цел да поддържат едно ръководство.

 

Той е щастлив, че " Възраждане " не са оправдали прогнозите да са втора политическа мощ, а българите са дали своят вот за парламент от 77% от партии с евро-атлантическа устременост и доста малко са подкрепили концепцията България да не е в Европейски Съюз. 

 

" Възможно е да отидем на избори, в случай че от другата страна има коалиция на партии, които желаят да отидат на избори. Така ми се коства на мен ", счита Добрев.

 

На намек, че ГЕРБ пробват " да не настъпват президента Радев ", той уточни, че президентът е трябвало да извади далаверите на " Промяната ". 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР