“За да има кабинет след изборите и то не какъв

...
“За да има кабинет след изборите и то не какъв
Коментари Харесай

Христо Иванов: Влизаме в НС с цел да има управление, но твърдо ще отстояваме амбициите си за България

“За да има кабинет след изборите и то не кой да е, а подобен, който да може да движи страната напред, присъединяване в него на “Демократична България ” е доста значимо. Защото единствено ние можем да подсигуряваме, че той ще бъде новаторски, а не пиарски ”. Това съобщи в изявление за Би Ти Ви съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов, който е и лидер на листите на обединяването в 24 МИР София и в 16 МИР Пловдив.

Иванов съобщи, че “Демократична България ” влиза в 48-ия парламент с задачата да има кабинет, само че и с доста висока упоритост за България. И разгласи три равнопоставени условия, които обединението слага пред всеки, който ще потърси нейната поддръжка.


Едното изискване е поредна и ясна позиция във връзка с войната в Украйна, която е и експанзия по отношение на Източна Европа, и енергийна война. “Путин е нарушител, няма път към бърз и дълготраен мир, без Путин да бъде спрян. Това го схваща и Ердоган, и Китай, схваща го и спечелилата изборите в Италия нова политическа мощ. Само у нас не се схваща ”, сподели Христо Иванов.

И прикани неразбиращите: “Моля, включете си тв приемниците да видите, че този нарушител към този момент води война и против личния си народ. Не може да има никакво снишаване по тази тематика ”.

Иванов сподели още, че Путин посегна към нуклеарната война, че разгласи желание да заграби територия от прилежаща страна с размери съвсем колкото България, че желае да наложи закона на джунглата. И е безапелационен, че никоя сериозна партия и институция не може да си разреши да признае референдумите в Украйна с каквито и да било нюанси, тъй като това е насмешка с демокрацията.

Другото изискване на Демократична България е върховенството на закона. “Няма евроатлантически полезности без промяна на прокуратурата. Гешев - оставка! Защото без това не можем да стартираме промяната на прокуратурата ”, сподели Иванов. И даде за образец отчета на ДАНС, който още преди 5 години предизвестява, че построяването на “Турски поток ” е срещу нашите национални ползи. Но Борисов и държавното управление му бързаха да построят газопровода. “Гешев охранява едни и натиска други, на нас ни би трябвало неутрална прокуратура ”, сподели съпредседателят на Демократична България.

И добави, че в случай че имаше напън от прокуратурата за господство на закона, Бойко Борисов щеше да последва някогашния австрийски канцлер Себастиан Курц, който слезе от политическата сцена поради обвинявания в корупция така и така да е потвърдено в съда, а единствено тъй като в политиката това е цивилизационен стандарт.

По думите му е нужен ремонт на корупционния модел, чийто корени са в комунистическите структури, само че неговия връх е бил при Бойко Борисов с империята на Пеевски. И в този момент това корупционно въздействие в службите и в регулаторите би трябвало поредно да бъде демонтирано. “Няма да одобряваме голи обещания. ГЕРБ не поеха някаква отговорност. Десислава Атанасова сподели - ние сме чисти. ГЕРБ били чисти - това е неуместно! ”, сподели Иванов

Третото изискване за поддръжка е икономическа, фискална и финансова политика, която се базира на разбирането, че трайното повишаване на приходите става с вложения и с положителни работни места, а не с популистки ограничения. Това значи антиинфлационни политики, както и да не се подлага под подозрение влизането на България в еврозоната.

“Ако тези, които изискат поддръжката ни не изпълнят тези три условия, ще останем съпротива. Нека някой си го аргументи и да го види ”, сподели Христо Иванов. И добави: “Ще бъдем възпитани и диалогични както в предходния парламент, само че твърди за значимите неща ”.

Той заявява, че “Демократична България ” не търси ръководство непременно. “Ако можем да осъществяваме политиките си в ръководство - отлично. Ако не, ще се борим за тях като съпротива. С такава мощ, каквато жителите ни дадат ”.

Съпредседателят на Демократична България прикани гласоподавателите, в случай че желаят ясна геополитическа ориентировка на страната, господство на закона без взаимни отстъпки, изчистване на българските служби, самостоятелна енергетика, рационализация на въоръжените сили и икономическа политика на вложенията и високо платените работни места, да гласоподават за “Демократична България ”.

Той заявява, че обединяването ще беседва за сформиране на държавно управление с всички политически сили в идващия парламент като се изключи “Възраждане ”. “Поставяме ясни цели и упоритост и чакаме останалите да кажат могат ли да понесат тази упоритост на плещите си - ние можем. Като не могат, няма да си партнираме. Така че ние ще бъдем твърди. Ако желаете тази наша неотстъпчивост да се трансформира в следствие, дайте ни силата да го създадем, тъй като ние можем ”, заключи Христо Иванов.

Тази обява е платена политическа реклама. Статията не е журналистически материал и не отразява публицистичната политика на Darik.bg. Медията не може да подсигурява стандарти като обективност и меродавност за оповестено платено наличие.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР