За да го преодолеете и опознаете по-добре сина или дъщеря

...
За да го преодолеете и опознаете по-добре сина или дъщеря
Коментари Харесай

Не ставайте жертви на отчуждението между родители и деца!

За да го преодолеете и опознаете по-добре сина или щерка си, може да приложите няколко предписания, които да обогатите и със свои хрумвания


Не забравяйте и че от време на време стига единствено да си помълчите дружно, с цел да почувствате непосредственост.

• Съвместно творчество, да вземем за пример изобразяване, моделиране. Докато дружно създавате красиви неща, наблюдавайте какво умее да прави най-добре детето и какво не му се получава, работливо и настойчиво ли е, умее ли да довежда до дъно започнатото.

• Настолните игри са идеални, с цел да научите по какъв начин реагира на успеха и провалянето, по какъв начин се държи със противника, съблюдава ли разпоредбите или е склонно да ги нарушава, умее ли да губи. Не е зле и вие да се погледнете в профил – децата постоянно копират родителите.

• Подаване на топката. Това е игра, при която може да вземат участие всички. Семейството или другари, сядат в кръг и си подмятат топка или мека играчка. Който я улови, дава отговор на авансово подложен въпрос, да вземем за пример какво обича, защо мечтае. Играта е мотив да си поговорите и да се посмеете дружно.

• Спортуването и общите екскурзии също дават опция за диалози, а също и за опознаване на реакциите в необикновени или по-екстремни обстановки.

• Фотосесията е изключително подобаваща за поотрасналите девойки, които към този момент се интересуват от мода и хубост. Покрай нея ще поговорите с изключение на за ъгъла на светлината и за стила на обличане, за нормите на приличието, за кокетството и връзките с другия пол.

• Лексикон, или игра на въпроси и отговори. Списъкът на въпросите съставете вие и от време на време задавайте по един-два, до момента в който вършите нещо дружно. После настоявайте да обсъдите отговорите – и вашите, и на детето.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР