За да го кръстиш, трябва да се роди - под

...
За да го кръстиш, трябва да се роди - под
Коментари Харесай

За да го кръстиш, трябва да се роди


„ За да го кръстиш, би трябвало да се роди ” - под този надпис Движението за Национална идея (ДНК) откри своята галерия в Градската градина. Тя е част от акцията „ Направи го за България ”, с която организацията си е сложила за цел да бори казуса с демографския срив в България, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Изложбата показва най-емоционалните фрагменти от първото издание на Националното кръщене, което се организира в няколко града на България. С откриването й в София приключват изложбите, които се организираха в още 6 града на страната през месец май, сподели уредникът им Андрей Арнаудов, който от няколко дни има първородна рожба.

„ Това са подгряващите събития за второто издание, в което се записват деца, заченати през 2017 година. Голямото кръщене тази година ще се случи на 7 октомври, още веднъж в доста градове из цяла България ”, разгласи Арнаудов.

Той сподели, че в първото издание са били кръстени близо 1000 деца, а досега са се записали повече от 1000 за огромното кръщене през октомври.

На откриването на изложбата участва и певицата Мария Илиева, която е едно от новите лица на акцията „ Направи го за България ”.

„ Като всеки млад родител осъзнах, в целия развой на наслада и развъждане на това мъничко създание, което се появи в живота ми какъв брой скъпо, свястно и може би най-осмислящо е да имаме деца, да ги оставим като едно завещание на делата, морала, фантазиите си и визията си за бъдещето. Много съм щастлива, че тази година ме поканиха да бъда измежду лицата и с огромно благополучие одобрих. Кампанията е доста смислена и доста в точния момент, тъй като ние приказваме за всички проблеми, които се коренят в тази жестока демографска рецесия, в която е нашата страна. Надявам се с този образец, който даваме във всички градове с всеобщото кръщене да вдъхновим хората в детеродна възраст в България освен да имат деца, а да са повече от едно. Няма нищо по-важно за бъдещето ни от това да имаме деца, да ги възпитаме добре и те да движат всичко напред, с цел да ни има като нация ”, сподели Мария Илиева.

Отец Кирил пожела да се раждат доста деца в България и сподели, че миналогодишното Национално кръщене е било благоугодно дело. „ Множете се, пълнете земята, дано се множи българският жанр. Нека да има доста дечица, които да бъдат религиозно-нравствено възпитани, да порастват в здраве, жизненост и да се осъществят пълноценно в живота за наслада на всички нас ”, сподели отецът.

Голямата цел на ДНК е с разнообразни начинания да се опитат да спрат засилващият се негативен приръст на българското население, добави Андрей Арнаудов.

„ Ние сме най-бързо изчезващата нация съгласно Организация на обединените нации в света. И освен с тази акция „ Направи го за България ” а и с други наши начинания като мултимедийната акция Bulgaria Wants You, която ще се опитаме да предложим благоприятни условия за работа и условия за завръщане на българите, които емигрираха в последните 30 години. Надеждата ни е да обърнем отрицателната наклонност към изгубването на българската нация ”, съобщи още Арнаудов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР