За да гледаме пресни билки в дома си за чай,

...
За да гледаме пресни билки в дома си за чай,
Коментари Харесай

Как да отглеждаме пресни билки у дома целогодишно!

За да гледаме пресни билки в дома си за чай, салата или друга вкусна храна, въобще не е нужно да имаме огромен двор. Дори не е нужно да живеем в къща.

Билките са лесни за засаждане, преместване и развъждане и това може да бъде направено на всеки добре осветлен прозорец и без да сте безжалостен билкар. Това ще бъде вашето положително начало.
 Как се замразяват подправки и билки Как се замразяват подправки и билки
Ароматните билки придават характерен щрих, усет и текстура на вашите ястия. Някои деликатни и листни билки като магданоз, босилек, ес...



Розмарин : няма потребност от постоянно поливане, само че въпреки всичко през два дни докосвайте почвата - не би трябвало да остава суха. Всеки месец се постарайте да го наторявате в допълнение. Завъртайте саксийката му по-често, тъй че всяка от страните да поеме повече слънчеви лъчи.

Босилек : посейте семенцата при започване на пролетта. В края на пролетта, началото на лятото помислете за присаждане в по-голям съд. Осигурете му добре осветено място като го пазете от прекомерно мощно течение.

Риган : издръжлива и непретенциозна билка. Може даже да преживее зимата на тераса, а с началото на пролетта, да се съживи още веднъж.

Мащерка : слави се като най-непретенциозната билка, изисква единствено чести срещи със слънчевите лъчи. 
 БИЛКИТЕ, които да отглеждате в дома си, с цел да бъдете ЗДРАВИ БИЛКИТЕ, които да отглеждате в дома си, с цел да бъдете ЗДРАВИ
Растенията имат силата да създадат къщата по-красива и уютна. Всяко растение има едно или друго лекарствено значение. Някои растения, о...

Магданоз : посейте семенцата в средата на пролетта и подрежете растението през лятото. Ако ги засадите в средата на лятото, подрежете ги през есента. Той пораства и малко по-бавно от останалите растения, за това бъдете търпеливи и деликатни.

Салвия : най-подходящо е да я засадите при започване на пролетта. Има потребност от богата почва, добра светлина и постоянно поливане. Ако стеблата израстват високо, само че не и листата – осигурете и повече слънцеизлагане.

Мента : през есента или пролетта засадете няколко коренчета от по 6-10 см на към 5 см дълбочина. Поливайте щедро. Тя обича да пораства бързо и да завсема пространството към себе си. Пазете по-нежните растения към нея и я садете в по-голям съд.



Копър : не е по никакъв начин придирчив. Ако го гледате на открита тераса, може да разредите поливането и до един път седмично. Ако го гледате в стаята, би трябвало да увеличите поливанията. Има потребност от оптимално слънчево излагане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР