За да е здрава и блестяща косата ви – най-красивият

...
За да е здрава и блестяща косата ви – най-красивият
Коментари Харесай

Какво НЕ БИВА да правите, за да имате хубава коса

За да е здрава и блестяща косата ви – най-красивият женски „ аксесоар “, би трябвало да полагате характерни грижи и да посещавате постоянно фризьора си. Но има и 10 неразрешени жестове, тъй като повреждат фибрите на косъма.
 Ръце в косите
Честото пипане на косата води до бързото й омазняване . Понякога заравяме пръсти в нея като несъзнателен жест или си вършим лек масаж на скалпа. Някои дами обичат да „ си играят “ с кичурите, само че и в този случай омазняването е прогресивно, а мазната коса не е по никакъв начин секси. При пипането й се получават леки придърпвания от корените и се подтиква увеличението на себум в мастните жлези.

Пръстите разстилат себума по дължина, така че решението е явно: ръцете - надалеч от косата. А резултатът е мощно мотивиращ: ще разредите честото измиване и ще създадете размер в корените.

 
Разресване в неправилна посока
Това постоянно води до отскубване на доста косми. Много дами се оплакват от усложнение в косите и с цел да ги разплетат, разресват от корените към краищата. Понякога това води до по-силен косопад. Без значение дали сте под душа, или разресвате с четка изсушената коса, в случай че стартирате от корените и желаете да разплетете възелчетата, ще би трябвало да се лишите от малко коса.

Решението е да започнете разресването от краищата и когато сте сигурни, че четката се плъзга свободно, да започнете още веднъж от средата на косите и по-късно - от корените.

 
Прекалено четкане
Едно от изказванията на фризьорите е, че разресването отстранява насъбрания денем прахуляк в косата и подтиква производството на себум, така че косата става чуплива и се къса. Ако сте с къдрици, ще ги развалите с прекомерно дълго четкане. Трябва да намерите равновесието и нашият съвет е следният:

Разресване след всяко измиване и редовно унищожаване на замърсяването вечер, като по този метод предотвратявате и заплетената коса заран. Ако сте с къдрава коса, задоволително е разресване един път на ден с необятен гребен.

 


Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР