За да е добро едно управление, трябва да има качествена

...
За да е добро едно управление, трябва да има качествена
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Зеленият сертификат и мораториумът са опозиция, а не заяждане

За да е положително едно ръководство, би трябвало да има качествена съпротива, самото качество на ръководство зависи какъв брой е мощна опозицията и ние имаме упоритостта да бъдем такава, акцентирайки всяка неточност, предлагаща други възможности, и да зареждаме ръководството с висока доза натурализъм. Това съобщи Томислав Дончев, народен представител от ГЕРБ, пред БНР в предаването " Политически неточно ". Иначе оценката кой по какъв начин се е държал, е инерция от предходните парламенти, счита той.

По тематиката със зеления документ за влизане в НС той счита, че както на всички места другаде, би трябвало да има подобен и в Народното събрание. Или не би трябвало да има на никое място, тъй като в противоположен случай се създавало чувството, че имаме разнообразни права и ядем евтини кюфтета, уточни той. Дончев сподели, че това искане на ГЕРБ не е заяждане.

Бившият вицепремиер в кабинета на Бойко Борисов отхвърли да разяснява остарели неточности и попита: Ако някой е сбъркал в предишното, е индулгенция ли? " Не съм отричал нито една неточност, която сме допускали и не е сравнимо самото ръководство ", сподели той. На въпроса за какво се смеят депутатите от ГЕРБ за решенията на новата коалиция по тематиката за тока, Дончев попита: Не можем да се смеем в Народно събрание. Ако нещо е смешно, е в реда на нещата да се засмееш, никой не сме унижавали, че някой е млад и некомпетентен, уточни още Дончев и сподели, че приветстват младежи в политиката.

За самото решение за мораториума той сподели, че групата го е взела в самата зала и е изключителна мярка. Има смисъл - да вземем за пример имате ВиК повреда и би трябвало да спрете основния кран, единствено тогава има смисъл от мораториум. Друг е въпросът какъв ще е резултатът за потребителите и енергетиката, дава глътка въздух на първите, поясни той, само че бе безапелационен, че не е дълготрайно решение. Липсата на период в предлагането била " механически пропуск ".

На въпроса за какво не се оферират умни и градивни решения в Народно събрание, Томислав Дончев пита за какво не е задаван подобен въпрос на опозицията в годините обратно. Ние творим нов род, вършим сериозен разбор на дейностите на опозицията, уточни още той. Всяко положително решение, изключително когато има потребност от поддръжка, би могло да получи и нашата поддръжка, добави той.

България има потребност от постоянно държавно управление, само че ние желаеме да сме мощна съпротива, да посочваме грешките на другите. Ако всички мислят едно и също, това е много съмнително, разяснява още Дончев.

Депутатът разяснява и абсурда по делото за магистрала " Хемус ". Не знам елементи, знам за случая колкото вас, тъй като научих за историята от медиите. Въпросът е дали това е корупция, отклонение на средства или фирмена спекулация, разяснява той. Смята обаче, че не трябва да се отнася към тематиката " лековато ". Но когато се приказва за суми в огромни размери, има нещо неправилно, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата би трябвало да си свършат работата до дъно, безапелационен бе Дончев.

На мен ми наподобява на вътрешно-фирмена спекулация, само че не знам елементи, посочи той и добави, че не вижда причина методът на вътрешния министър Бойко Рашков да се промени.

На въпроса дали би подкрепил промени в прокуратурата, Томислав Дончев, че сподели, че е нужна и ГЕРБ биха я подкрепили, в случай че е добра. Съдебната промяна, която се афишира, обаче за него " се вее като байряк ". Дончев счита въпреки всичко, че по отношение на фигурата на основния прокурор би трябвало най-малко по-голяма отчетност и фигура, която да го проверява, смяна трябвало да има. Но правосъдната промяна не би трябвало да се свежда единствено до това, би трябвало да се откри салдото сред плюсовете и минусите, в този момент е по-ясно кой носи отговорността, само че това съдържа голям капацитет да ескалира политическо опълчване, проучва той. Пряк избор от основен прокурор от хората е безпределно рисково, както и изборът му от Народно събрание, добави Дончев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР