"За да действаме в Европа, от съществено значение е в

...
"За да действаме в Европа, от съществено значение е в
Коментари Харесай

Меркел и Макрон: Силна власт в Германия за реформа в Европа

"За да действаме в Европа, от значително значение е в Германия да има устойчиво държавно управление ", сподели Меркел на конференция с френския президент Еманюел Макрон, съобщи Франс прес.

"Изказвам благопожелание конгресът на ГСДП да даде зелена светлина за начало на договаряния за коалиция. Германия и Франция могат и би трябвало да поведат дейностите по доста въпроси, свързани с Европа и по тази причина разбирам, че Франция чака да имаме ново държавно управление.

Широко видяно, не виждам никакви разлики. Европа би трябвало да има обща външна политика по стратегическите въпроси, Европа би трябвало да построи лична политика за развиване и политика за защита, Европа би трябвало да бъде стопански мощна. Като виждам какво вършат Съединени американски щати, считам, че е извънредно време за подобен план. Искаме също постоянна еврозона и мощна защита на външните граници ", продължи канцлерката, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Меркел се пробва от месеци да сформира ръководеща коалиция. Около 600 делегати на социалдемократите в Германия ще се съберат на конгрес в неделя, с цел да решат дали да поддържат или не плана за нова ръководеща коалиция сред ГСДП и консервативния блок ХДС/ХСС на Меркел.

Еманюел Макрон сподели, че Франция има потребност от Германия, с цел да бъде реформирана Европа.

"Искам да кажа просто, че нашата упоритостта би трябвало да бъде съчетана с упоритостта на Германия ", съобщи още френският президент на конференцията през днешния ден.

Утре Ангела Меркел идва в България по покана на Бойко Борисов
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР