За да дадем оценка на новия служебен кабинет, трябва да

...
За да дадем оценка на новия служебен кабинет, трябва да
Коментари Харесай

Стефан Янев: Ако Главчев се беше провалил, отивахме към конституционна криза

За да дадем оценка на новия длъжностен кабинет, би трябвало да забележим по какъв начин ще работи и какви резултати ще покаже. Можем да оценяваме в този момент само това по какъв начин наподобява. Преди това ще поздравя Димитър Главчев  Димитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в, че одобри това предизвикателство и се отнесе съществено. Ако господин Главчев се провали и беше в несъстояние да направи този кабинет, ние евентуално отивахме в конституционна рецесия. Това заяви бившият длъжностен министър председател и сегашен водач на " " Стефан Янев в студиото на " Денят ON AIR ".

В новия длъжностен кабинет има хора на всички и точно това е основният проблем, счита той.

" Основният инструмент по време на служебния кабинет е всички партии да плюят по служебния кабинет. Да, само че в този момент той е на партиите ", разяснява Янев пред Bulgaria ON AIR.

Той е безапелационен, че започва кална акция, в която политическото липсва. 

" Ако доскоро говорихме за изпирането на един или втори политик, в този момент кого изпираме? Главният секретар е най-старшият професионален чиновник в Министерството на вътрешните работи. Той няма работа с политици, които да го пазят. Подал си е заявление за овакантяване. Щом е подадено, връщане обратно няма ", изрази мнение някогашният длъжностен министър председател и дефинира оттеглената оставка като пиарско отричане.

Янев съобщи, че не вижда политически детайл в акцията в Агенция " Митници ": " Опитват се да дадат подобен привкус хора, които имат терзания. Същността на работата на правоохранителните органи на страната, на правосъдната власт, е да пресичат подобен вид държание ".

Гостът разяснява и думите на Денков, съгласно които ДАНС прикрива канал за опиати.

" Това е безконтролно казано от министър-председател. Той не може да има оперативната информация, по която работят избрани служби. Дали прикриват или създават канал, тези хора не я познават, не познават естеството на работа на тези служби ", уточни водачът на " ".

Според него има съображение за сериозен одит в областта на финансите и напомни, че едно от достиженията на кабинета в оставка е приемането на бюджета за 2024 година, само че постановлението за разходването на бюджета се е забавило: " Там са заровени много въпроси ".

Янев разгласи, че  " " към този момент се готви за изборите и още на следващия ден следва Национален конгрес, който ще събере деятели от цялата страна.

" В хората има яд. Най-големият проблем в цялото политическо, което наподобява на зрелище, политика на абсурда, отблъсква хората. Българите са патриоти ", настоя някогашният длъжностен министър председател.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР