За да бъдете в хармония със себе си, да бъдете

...
За да бъдете в хармония със себе си, да бъдете
Коментари Харесай

8 есенни правила за здраве, красота и енергия

За да бъдете в естетика със себе си, да бъдете заредени с сила и да не се поддавате на есенната меланхолия, предлагаме ви да следвате тези елементарни правила:

1. Яжте повече топли храни.
Есента е време, в което е обикновено да започнете да консумирате повече засищаща топла храна. Коригирайте менюто, като включите в него повече варени и запечени ястия.

2. Обърнете внимание на сезонните зеленчуци.
Подкрепете имунната си системи, избирайки сезонни зеленчуци – патладжани, чушки, зеле, ряпа, броколи, карфиол, тиква и други

3. Яжте зърнени храни.
През есента е потребно да се ядат ориз, киноа, амарант и други зърнени култури.

4. Пийте билков чай.
Елиминирайте напрежението и се отпуснете в хладния есенен ден с чаша чай от маточина, лайка, валериана, босилек и други билки.

5. Използвайте захарен скраб за кожата.
За да бъде кожата ви чиста, овлажнения и сияеща, използвайте мек захарен скраб.

6. Защитете устните си.
Редовно нанасяйте на устните си еликсир, съдържат естествени съставки – масло от ший, зехтин, витамин Е. Избягвайте балсамите, съдържащи синтетични съставни елементи.

7. Подбирайте вярно сапуна .
Заложете на натурални и меки миещи средства, съдържащи етерични масла, вместо раздразващи кожата изкуствени аромати.

8. Намирайте време за себе си.
През есента като предписание стартираме разнообразни действия, както нормални, по този начин и напълно нови. Например децата се връщат в учебно заведение, а в офиса започваме първите стъпки по нов план. Във връзка с това е обикновено да изпитвате стрес. За да елиминирате напрежението, отделяйте повече време за себе си. Занимавайте се с нещо, което ви радва и успокоява. Може да бъде медитация, масаж, четене, изобразяване и т.н./ profit.bg
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР