За да бъдете сигурни в своя автомобил и да ви

...
За да бъдете сигурни в своя автомобил и да ви
Коментари Харесай

Как да поддържате и подобрите производителността на вашия автомобил?

За да бъдете сигурни в своя автомобил и да ви служи правилно, той се нуждае от постоянна поддръжка. По този метод ще избегнете нежелани повреди по време на път и ще си спестите бъдещи разноски.
Къде да правите техническото обслужване, обзор и настоящите поправки?
Всеки от вас се е изкушавал да извърши даден ремонт самичък, било то у дома или по колата си, само че особено при автомобилната поддръжка това може да бъде много рисково. Полезно е да знаете по какъв начин да ревизирате съществени неща като равнището на маслото, антифриза или спирачната течност, да си долеете течност за чистачки или да напомпате гумите. За всичко останало е редно да се доверите на сертифицирани сервизи и техните експерти, поучават от екипа на Maxcar.
Как да поддържате и подобрите продуктивността на вашия автомобил?
На всеки от вас се е случвало да прави непредвидени поправки, само че съществуват общоприети поддръжки, които се вършат на избран период от време или пробег километри:
постоянна промяна на масла и филтри – работата на вашия мотор и удължаването на живота му зависят извънредно доста от тях. Прието е да се прави на всеки 10000 до 15000 км. След този пробег филтрите се задръстват, а маслото губи своите свойства, напомнят от онлайн магазин Maxcar; инспекция на редовността на електрическата система и акумулатора – съгласно Maxcar, извънредно значимо за сигурността на пътя е всички светлини, чистачките, парното на автомобила да работят безупречно. Акумулаторът пък е основен за сигурното запалване и подценяването на неговото положение основава неприятни проблеми при повреда. Зимния интервал е най-трудния за електрониката заради по-ранното стъмване и ниските температури. От напомнят, че крушки, чистачки и батерия може да закупите от всеки онлайн или физически магазин за автоаксесоари и даже от всяка бензиностанция; инспекция и промяна на гуми и джанти – стабилността на пътя, проходимостта в зимни условия и спирачния път зависят от тях. Зимните гуми са по-меки и с по-добро сцепление при хлъзгав и леден път, надлежно летните гуми са проектирани за по-високи температури. Maxcar поучават да проверявате от време на време и дълбочината на грайфера; поддръжка на спирачките – от първостепенно значение за отбягване на ПТП е това да бъдете сигурни че колата ще спре бързо, когато е належащо. Периодичната ревизия на положението на дисковете, накладките и липса на течове по съставените елементи на спирачната система ще ви спести много главоболия, допълват от екипа на Maxcar; повсеместен обзор на положението на автомобила – съгласно експертите от Maxcar е извънредно потребно най-малко 2 пъти годишно да обръщате внимание на обособените системи, като тази за охлаждането. Преди зимата, още през ранна есен, е много уместно време да прегледате охладителната система, равнището и температурата на заледяване на антифриза,както и кормилната уредба.
Автомобилът е комплицирана машина, формирана от голям брой съставни елементи. Напълно редно е с времето и пробега да има захабяване и изхабяване на част от тях. Редовната и качествена поддръжка ще удължи живота на вашата машина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР