За да бъдеш успешен и сред лидерите в един толкова

...
За да бъдеш успешен и сред лидерите в един толкова
Коментари Харесай

Мариян Цеков: 21 години по-късно все още гледаме на света и бизнеса с нестихващ ентусиазъм

За да бъдеш сполучлив и измежду водачите в един толкоз динамичен бизнес като този на спедицията, сигурно са нужни голям брой качества и висока професионална експертиза. Разковничето обаче, поради което хем си на облага, хем променяш средата към по-добро, се крие в ентусиазма и размаха на фантазиите, които преследваш. Така просто и с леко мигане дава отговор Мариян Цеков, действен шеф и един от акционерите в , на въпроса какво е да си сполучлив на спедиторския пазар у нас. От съвсем 10 години е в тази сфера, като целия си опит придобива в , започвайки от най-ниската позиция и стигайки до съучастник. Какво движи бизнеса напред - новаторският метод на мислене или вярата в личните сили, каква е мотивацията да продължаваш, без значение от предизвикателната среда и кое те кара да изпитваш професионално задоволство приказва Мариян Цеков.

- 10 години по-късно в SIKO, кое, съгласно Вас, е по-важно- човек да резервира първичния си възторг или да разчита на комфорта, който опитът му дава?

- Зависи от гледната точка, несъмнено. Аз съм от тази порода хора, които не престават да имат вяра, че невъзможни неща няма и в действителност считам, че в случай че една концепция е добра, няма какво да те спре да я реализираш. Да, опитът е безпределно потребен, само че той по-скоро би трябвало да прави сбъдването на фантазиите по-лесно, а не да те вкарва в рутина. Да вървиш по утъпкан път може и да е несъмнено, само че съм също толкоз сигурен, че не постоянно е гаранция за развиване, за смяна към по-добро, за иновация или за превъзмогване на провокации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР