За да бъдеш пръв сред равни е необходимо качество или

...
За да бъдеш пръв сред равни е необходимо качество или
Коментари Харесай

Походът на Ахат продължава

За да бъдеш пръв измежду равни е належащо качество или артикул, който да те сложи на върха. За " Ахат " това е албумът " Походът ", излязъл преди повече от 20 години и оставил трайна следа в българската рок музика. На мнозина им трябваха години и няколко издания, с цел да се утвърдят. На " Ахат " – една съответна ария – " Черната овца ". Останалото, както споделят, е история.

Вижте репортажа на Мартин Николов.

История, която продължава към този момент 31 години. През предходната групата трябваше да да тръгне на „ Последен поход “. За благополучие на почитателите обаче той се оказа несполучлив. Защото „ Ахат “ освен не го започнаха. Те взеха решение да не се отхвърлят, а да продължат напред.
Звезди Керемидчиев, вокалист на „ Ахат ”: Новият материал е доста специфичен за мен, само че както споделям, той е типичен „ Ахат “, това което слушам към този момент, което се прокрадва като хрумвания, сред подготовките, които правехме, в действителност е точно това от „ Амбицията “, до „ Земя на слепци “ и „ Огнени души “ и „ Походът. “)
За да разгласят новото начало на „ Ахат “, Звезди, Тонто и Антоан Хадат, подкрепени от свежата кръв Младен Несторов на баса и барабаниста Александър Лазаров, започнаха национално турне със специфичен посетител – гласът на Рейнбоу Джо Лин Търнър.
Джо Лин Търнър: И стинското изкуство прави хората свободни. Тази музика, която Ахат изпъняват, ги освобождава. Напълно и безприкословно от подправената действителност, която се пробват да ги вкарат корпорациите, тъй като на тях не им трябват свободни хора, а им трябват плебеи.)
Стотици почитатели в Благоевград, Пловдив, Бургас и Варна към този момент претърпяха класата на Ахат и още веднъж усетиха неувяхващата мощ на именитите им композиции. Предстои Новият Поход на групата да мине през Русе и Велико Търново.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР