За да бъде ясно от самото начало: това е само

...
За да бъде ясно от самото начало: това е само
Коментари Харесай

Биотехнолог създаде концепция за първата бебешка ферма

За да бъде ясно през цялото време: това е единствено идея на този стадий, плод на въображението на основания в Берлин йеменски „ продуцент, режисьор и теоретичен комуникатор " Хашем Ал-Гайли. По обучение той е молекулярен биотехнолог и е прочут със своите видеоклипове за научни пробиви. Няма съответни проекти за скорошно създаване на изкуствените утроби EctoLife. Просто Ал-Гайли е развихрил въображението си, само че дистопията му наподобява страховито. Проектът му към този момент е по-скоро художествено произведение, само че продуцентът има вяра, че новият модел родителство е към този момент напълно близо.
Според него изкуствените утроби ще бъдат повсеместни след десетилетия. Аргументът на Ал-Гайли за човешките ферми е, че бременността не е занимателна. Тя може да бъде нещо изтощително, мъчително, непоносимо, натрапчиво, неловко и от време на време изцяло рисково за майката, а постоянно и за бебето. „ Ако сте бременна и пушите, или купонясвате, или се стресирате прекалено много, или хванете избрани заболявания, или просто не свирите задоволително Моцарт на наедряващия си стомах, може да не давате на детето си най-хубавия старт " - разсъждава Ал-Гайли.
Науката не е надалеч, споделя Ал-Гайли, от опцията да възпроизведе идеалните условия на бременност в транспарантна вътрешност с следена температура и без инфекции. Изкуствената пъпна шнур може да обезпечи О2 и хранене, до момента в който бебето плува в изкуствена амниотична течност, непрестанно обновявана с точно съобразени хормони, антитела и растежни фактори. Бебешкото `ако може да бъде изведено от капсулата, прекарано през биореактор и ензимно преобразувано назад в „ устойчиво и стабилно доставяне със свежи хранителни субстанции ". 
Малките звукови колонки в изкуствената вътрешност ще напояват мозъка на бебета с най-нежната музика, създавана от човечеството, както и ще пускат на ембриона гласовете на родителите му, с цел да почне построяването на скъпата връзка.
Жизнените индикатори ще бъдат непрекъснато следени. Рано ще се хващат физическите недостатъци и генетичните аномалии. Данни в действително време за вашето малко тамагочи ще изскачат на смарт телефона ви посредством особено приложение. HD камерите в утробата ще ви обезпечат цялостен достъп до всяко придвижване на обичаното ви неродено създание.
Човешките бебета са измежду най-безпомощните и недоразвитите в животинското царство. Защо не можем да изскочим от утробата и да създадем неуверените си първи стъпки пет минути по-късно, както прави телето? Това е по този начин, тъй като нашите мозъци са прекомерно огромни за човешката женска тазобедрена междина. Ние се раждаме недопечени, с меки, гъвкави черепи, с няколко месеца закъснение в развиването на други животни. Но в EctoLife EZ-Womb няма такова биологично ограничаване. Можете да експериментирате с доста по-дълги гестационни интервали, резултатите може да са страхотни - за това споделя промотиращото видео на Ал-Гайли.
Звучи ви прекомерно безлично, студено и нечовешко? Мислите, че може да ви липсва чувството за ритване на бебето? Хаптичният костюм може да даде това чувство за всеки родител, който го желае и единствено когато го желае. Искате ли да видите началото на живота от гледната точка на вашето дете? 
Според фантазьора - продуцент веригата ще разполага със 75 лаборатории, във всяка от тях ще има по 400 изкуствени утроби и общо бизнесът ще бълва 30 000 бебета годишно. Срещу несъмнено по-високо възнаграждение, потребителят може да си отглежда ембриона вкъщи. Капсулата си има специфична захранваща батерия.
Може да нямате същото интензивно човешко преживяване като сегашните родители, само че пък в първия ден от него ще се чувствате физически свежи и добре отпочинали. Ал-Гайли счита, че най-щастливи ще са тези, които не могат да заченат или да родят деца по натурален път. Категоричен е, че откакто концепцията му бъде добре създадена и налична, ще е много привлекателна алтернатива за хората, които харесват концепцията за бебе, само че не могат да схванат за какво би трябвало да преминат през тестванията на бременността и раждането, с цел да се снабдят с правоприемник. EctoLife даже ще ви ви направи безвъзмезден генетичен тест, с цел да сте сигурни, че съвместимостта ви е удобна, с цел да имате общо дете.   Източник: Spisanie8.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР