За да бъде променена формулата, по която се конструират процесите

...
За да бъде променена формулата, по която се конструират процесите
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Нужна е нова основа, за да има нова къща

За да бъде изменена формулата, по която се конструират процесите в политическия терен, са нужни нови предварителни избори. Нужна е нова основа, с цел да има нова къща. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на политическите съвещания при президента Румен Радев през днешния ден, на които политическите обединения разискват опцията за сформиране на кабинет в границите на сегашния парламент с третия изследователски мандат. 

" Намираме се в политическа рецесия, с изключение на всички други рецесии – икономическа, обществена, здравна и енергийна “, означи Карадайъ при започване на диалозите и уточни, че в спешни обстановки Движение за права и свободи постоянно е заемало виновна позиция. 

" Още април месец декларирахме, че формулата за сформиране на болшинство в Народното събрание и сегашната власт, която е в оставка, е неверна. Политическата логичност диктува, че тази власт, учредена на омразата, опълчването, разделянето и реваншизма, няма по какъв начин да издържи и ще падне рано или късно “, сподели Мустафа Карадайъ. 

" Докато се стигне до предварителните избори, доста е значимо какво има да се прави. Нашата отговорност ние си я носим и ние не бягаме от нея. Предсрочни избори ще има – да, само че въпросът е по кое време, както и какво вършим до предварителните избори. Много е значимо тези въпроси да бъдат доста съществено и отговорно разисквани “, добави още той. 

Държавният глава Румен Радев означи, че на диалозите чака да чуе може ли, съгласно Движение за права и свободи, в сегашния миг на дълбока рецесия страната да си разреши да остане без работещ парламент, по какъв начин виждат тяхната роля в процеса, както и тяхната рецепта за реализиране на разговор и консенсус. Радев означи, че Движение за права и свободи е партия с дълготраен опит в парламентаризма и ръководството на страната, което допуска отговорност към българските жители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР