За да бъде променена формулата, по която се конструират процесите

...
За да бъде променена формулата, по която се конструират процесите
Коментари Харесай

Карадайъ на консултациите: Нужна е нова къща, сегашната е крива

За да бъде изменена формулата, по която се конструират процесите на политическия терен, са нужни предварителни избори - нужна е нова основа, с цел да има нова къща, тъй като сегашната е крива . Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на консултациите с президента Румен Радев за сформиране на държавно управление с третия и финален изследователски мандат.

Заедно с Карадайъ в президентската институция влязоха още депутатите Йордан Цонев, Станислав Анастасов и Ахмед Ахмедов. От Движение за права и свободи потвърдиха позицията си, че страната би трябвало да върви към предварителни избори.

Движение за права и свободи са виновна партия " със скромния 32-годишен опит в политическия живот " и в такива обстановки постоянно партията е играела своята съществена виновна роля. Предсрочни избори ще има, само че въпросът е по кое време и какво ще създадем до самите избори, посочи Карадайъ.

Той уточни, че страната се намира с изключение на в политическа рецесия, само че и в обществена, икономическа, здравна и енергийна рецесия . Ние още април декларирахме, че формулата за сформиране на болшинство в Народното събрание и сегашната власт, която е в оставка, е неверна . Политическата логичност диктува, че властта, учредена на омразата, разделянето и реваншизма, няма по какъв начин да издържи и ще падне рано или късно, счита Карадайъ.

От своя страна президентът Румен Радев запита Движение за права и свободи по какъв начин виждат излаз от политическата рецесия? " Може ли съгласно вас в сегашния миг на дълбоки рецесии страната да си разреши да остане без работещ парламент? " Зададе въпрос и по какъв начин виждат ролята на партията си за излизане от рецесията и каква е рецептата им за намиране на разговор и консенсус, с цел да се предотврати задълбочаването на рецесиите, тъй като " в случай че не го създадем, няма да има парламент и постоянно държавно управление с дълготраен небосвод, който да се оправи с вътрешнополитическа и геополитическа конюнктура ".

Това е втората среща на представители на Движение за права и свободи за последните две седмици в границите на консултациите, които се провеждат от президента за излизане от политическата рецесия след.
 Движение за права и свободи разгласи пред президента, че е готово за избори
Движение за права и свободи разгласи пред президента, че е готово за избори

В това Народно събрание не може да има хомогенно болшинство за евроатлантическо ръководство

Движение за права и свободи е трета политическа мощ в 47-то Народно заседание, само че е малко евентуално да получи мандата за сформиране на държавно управление, изключително при декларирания твърдо курс към предварителни избори.

Преди срещата в Движение за права и свободи президентът беседва с и
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР