За да бъде отстранен от поста си Джонсън в подкрепа

...
За да бъде отстранен от поста си Джонсън в подкрепа
Коментари Харесай

Гласуват вот на доверие срещу Борис Джонсън заради Партигейт

За да бъде отхвърлен от поста си Джонсън в поддръжка на това ще би трябвало да гласоподават 180 депутати консерватори

Британският премиерБорис Джонсън ще се изправи пред избор на доверие от съпартийците си довечера, заяви ръководителят на групата "Комитет 1922 " Греъм Брейди, съобщи Ройтерс, представена от.

Брейди сподели, че е бил нахвърлен прагът от 15 % от депутатите тори, които желаят избор на доверие към водача на Консервативната партия.

"В сходство с разпоредбите ще се организира гласоподаване сред 18:00 до 20:00 часа през днешния ден, понеделник, 6 юни - детайлностите ще бъдат конкретизирани “, съобщи Брейди. Това се случва, откакто министър председателят беше освиркан през уикенда по време на церемонията по отношение на платинения празник за 70-годишнината от коронясването на кралица Елизабет II.

За да бъде пожелан избор на доверие към Джонсън е належащо най-малко 54 консервативни членове на Народното събрание да изискат Брейди да инициира това. Брейди е отпред на "Комитет 1922 ", който сплотява консервативните депутати, които не заемат постове в държавното управление. Колко от тях са изпратили писма до ръководителя на комитета не се оповестява. През уикенда в. „ Сънди таймс “ осведоми, че за оставката на Джонсън към този момент са се оповестили 67 депутати.

Джонсън, който стана министър председател през 2019 година, не съумя да преодолее натиска заради уронващата престижа му информация за празненства, провеждани в офиса и резиденцията му на „ Даунинг стрийт “, когато Англия се намираше в непоколебим локдаун поради пандемията от КОВИД-19.

За да бъде отхвърлен от поста си Джонсън в поддръжка на това ще би трябвало да гласоподават 180 депутати консерватори, което съгласно някои мъчно може да се реализира.

След излизането на унищожителния отчет за наричания „ Партигейт “ скандал, в който се разказват празненства, когато такива събирания бяха неразрешени, Джонсън и неговото държавно управление по всякакъв начин призоваваха законодателите да не спъват работата на Народното събрание с такива въпроси.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР