За да бъде оценена датата 9 септември, трябва да оценим

...
За да бъде оценена датата 9 септември, трябва да оценим
Коментари Харесай

Петър Стоянов сравни 9 септември с турското робство

За да бъде оценена датата 9 септември, би трябвало да оценим нейните последствия, а главната последица от случилото се е надълбоко разделяне на българската нация, съобщи президентът на България в интервала от 1997 до 2002 година Петър Стоянов в ефира на bTV.
Друга съществена последица, съгласно него, е повторното отделяне на страната ни от европейския цивилизационен развой. Първият път е при завладяването ни от османските турци, поради което пропущаме Просвещението и индустриализацията.

Властта, открита на 9 септември, е главната причина в този момент да сме най-бедни в Европейски Съюз, счита Стоянов.

Случилото се тогава е и съществена причина за смяната на манталитета на българина и унищожаването на интелигенцията ни.

„ Ако това не беше станало, в този момент щяхме да имаме пето потомство интелигенция, а не второ”, съобщи Петър Стоянов.

„ Народът беше приучен да се опасява от властта”, а това е една от най-лошите последици, счита той.

Според него „ идеалът се е трансформирал в оправдание на убийствата”, тъй като е доста по-лесно да си палач в името на блян.

„ Никой не оспорва ролята на руската войска в успеха против нацистка Германия, нито голямата цена, която заплати Русия като жертви, само че би трябвало да се погледнат следствията след победата”, безапелационен е Стоянов, съгласно който би трябвало да има и надълбоко преосмисляне на интервала преди 1944 година

Като образец той уточни учебниците в Северна Македония, където българските войски се дефинират като фашистки и това е по този начин, тъй като в нашите учебници са били описвани по същия метод.

„ Носталгията по социализма се инспирира всеки ден и освен в България, което е неразбираемо за мен”, безапелационен е Петър Стоянов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР