За да бъде храносмилателната ни система в добро здраве, знаем,

...
За да бъде храносмилателната ни система в добро здраве, знаем,
Коментари Харесай

Какво става с червата, ако всеки ден ядем авокадо

За да бъде храносмилателната ни система в положително здраве, знаем, че методът на живот включително и на хранене е от значително значение. В човешкото тяло „ живеят “ огромен брой бактерии, като най-вече се намират в червата.

Хубавото е, че нормално множеството от тях са потребни бактерии и предотвратяват развиването на микроби и инфекции. Според редица проучвания, в човешкото тяло има 4 пъти повече потребни бактерии от нездравословните.

Западни учени са достигнали до извода, че има по какъв начин да увеличим и да поддържаме положително количество на потребните чревни бактерии.

Оказва се, че тайната съставна част се назовава авокадо, написа Флагман.

Ново проучване открива, че ежедневната консумация на вкусното авокадо оказва позитивен резултат върху стомашно-чревния тракт. Плодът освен спомага за увеличение на броя на потребните бактерии и усъвършенства чревната флора, само че също по този начин понижава жлъчните киселини и усилва мастните киселини.

Резултатите демонстрират, че добавяйки всеки ден авокадо към менюто си, ние способстваме за увеличение на разнообразието на чревната флора. Специалистите считат, че това от своя страна спомага за повишение на имунитета, което понижава в някаква степен риска от развиването на разнообразни болести като рак, диабет и сърдечносъдови болести.

В допълнение, авокадото ни оказва помощ да избегнем чревни несъответствия и раздразнения. Разбира се, не е належащо да консумираме цяло авокадо всеки ден. Може да прибавяме малко количество от него към нашите сандвичи, салати, смутита, сосове, здравословни десерти.

Освен авокадо, с цел да поддържаме в положително здраве и функционалност храносмилателната си система е значимо да имаме постоянна физическа интензивност, да пием задоволително вода, да изградим уравновесено и здравословно меню.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР