"За да бъде Европейският съюз световен лидер в областта на

...
"За да бъде Европейският съюз световен лидер в областта на
Коментари Харесай

Московски: Необходим е общ подход в новите автономни технологии


"За да бъде Европейският съюз международен водач в региона на новите самостоятелни технологии, е належащо въвеждането на общ метод и нови стандарти ".

Това бе главен акцент по време на диалозите на кръгла маса, отдадена на съдействието сред държавните управления и промишлеността за основаване на условия за придвижване на автоматизирани, безпилотни коли.

Министърът на превоза осведомителните технологии и известията Ивайло Московски е по покана на еврокомисаря по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел, предава пресцентърът на Министерството.

Във форума присъединяване взе и комисарят по бюджета на Европейски Съюз Гюнтер Йотингер.

Събитието съпътства почналия през вчерашния ден разговор на високо ниво за обвързваното и автоматизирано ръководство на моторните транспортни средства, който се организира във Франкфурт, Германия.

Правителствата, дружно с телекомуникационната и автомобилна промишленост, би трябвало да основат обща платформа за придвижване на автоматизирани, безпилотни коли.

Участниците в кръглата маса се сплотиха към мнението, че сполучливото въвеждане на автоматизирано придвижване на коли е огромна опция за одобряване на лидерската роля на Европейския съюз.

Представителите на държавните управления и на най-големите компании от автомобилната и телекомуникационната промишленост, обсъждаха целите, предвид на установяване на трансгранични коридори за автоматизирани транспортни средства.

Бяха разисквани още и телекомуникационните аспекти, свързани с придвижването на безпилотни коли, които включват определянето на радиочестотен набор за тяхното ръководство.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР