За да бъде един лидер истински ефективен, той трябва да

...
За да бъде един лидер истински ефективен, той трябва да
Коментари Харесай

Здравейте, колеги, днес ще работя с вас!

За да бъде един водач същински ефикасен, той би трябвало да познава в дълбочина и в елементи всички процеси в компанията. Няма по-добра школа от преодоляването им от изкачването по корпоративната стълбица. Важно е да има постоянно, осмислено наличие на всяко равнище от йерархичната конструкция, без значение за какъв бизнес става въпрос. Това и единствено това води до асимилиране на тънкостите, които водят до генералния резултат по какъв начин да се задържат и усилват трайно облагите на компанията.

Да кажем, че вие сте на управническия пост откакто сте пристигнали от различен бизнес. Каква е тактиката, която да ви помогне - доста просто: поработете най-малко за няколко дни непосредствено с хората на всяка позиция във вашата компания - от портиера, до експертите в маркетинговия отдел. Това разясняват от изданието Inc.com и дават още няколко съответни рекомендации. Ето какви са:

1. Подобряване на успеваемостта.

В резултат на вашите визити в другите отдели, ще бъдете в положение да оптимизирате процесите във всяка конструкция и да намалите напрежението посредством преразпределение на дилемите. Това не значи, че би трябвало да уволнявате някой, а просто да реоргаизирате там, където се постанова.

2. Създайте по-сериозни взаимоотношения със чиновниците.

Организирайте персонална среща с всеки чиновник в корпоративния офис. Това в действителност ще постави основите на едни по-устойчиви взаимоотношения сред вас. Ще се запознаете с персоналните борби на хората и детайлите в работата им. Без такива срещи не бихте могли да разберете какви са техните пристрастености или техните качества.

3. По-добро потребление на технологиите.

Едно от най-сложните звена в фирмите са ИТ отделите. Те постоянно разполагат с известна автономност в работата си, заради спецификата на дилемите и компетентността за осъществяването им. Добре е въпреки всичко да имате някаква визия и от тяхната активност, с цел да можете да говорите от техническа позиция. Така отваряте опция да подредите бизнес задачите, които се пробвате да постигнете. По този метод ще се устремите към триумфа, а не просто да бъдете странични наблюдаващи.

4. Възможност за разширение.

В случаите, когато желаете да разширите компанията си, знайте, че прекомерно бързото разгръщане може елементарно да се обърне против вас. За да се справите с този проблем, би трябвало да умеете да упражнявате надзор. Всички отдели би трябвало да порастват с идентични темпове.

5. По-голямо доверие.

В една фамилната компания, промяната на водача от потомство на потомство не постоянно е в плюс на компанията. Това демонстрира на останалата част от чиновниците, че те са някак настрана и постоянно по-долу от етажа на властта. В този случай създавайте повече обстановки, в които да имате опция да спечелите взаимното си доверие с личния състав. Това сигурно е от изгода, защото не се знае един ден дали няма да работите единствено с непознати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР