За да бъдат въведени в експлоатация първите 4 от дублиращите

...
За да бъдат въведени в експлоатация първите 4 от дублиращите
Коментари Харесай

ВиК без разрешение за новите кладенци, чакат го да поиска

За да бъдат въведени в употреба първите 4 от дублиращите кладенци, ВиК би трябвало да изиска от Басейнова дирекция да бъде направена комисия, оповестиха от общината.  Както съобщихме, 4 от 8-те кладенци са подготвени, само че вода от тях не се употребява.

Проведени са публични поръчки за един бунар във вододайна зона „ УзунджовоII “ и за 3 в „ Източна зона ”. Работата обаче не може да стартира, защото ВиК няма   решение за водоползване от  „ Басейнова дирекция ” в тези зони, споделиха още от администрацията.

Цялата работа по новите кладеци и водопроводите, които би трябвало да решат водната рецесия в Хасково,  трябва да завърши до 30 ноември т.г. Общината е изпълнила всички отговорности по съглашението си с Министерство на регионалното развитие. Чака се обаче ВиК да предоставени нужните документи, с цел да продължи работата.  Доклад за построяването на дублиращи кладенци за питейна вода на Хасково се изпраща ежемесечно до 10-то число в Министерство на регионалното развитие.  Припомняме още, че страната отпусна 2 млн. лева за решение на водния проблем Хасково.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР