За да бъдат увеличени заплатите на полицаите най-силният аргумент е

...
За да бъдат увеличени заплатите на полицаите най-силният аргумент е
Коментари Харесай

Вътрешният министър е притеснен как ще се охранява председателството

За да бъдат увеличени заплатите на служителите на реда най-силният мотив е идното председателство на Съвета на Европейски Съюз. По този метод вътрешният министър Валентин Радев ще опита да убеди финансовия министър и премиера за нарастването на заплатите на служителите на реда. 

По-рано през днешния ден стана ясно, че по тази тематика синдикатите и Министерство на вътрешните работи не са постигнали единодушие, като на 5 юли се чака да се организира огромен митинг на чиновници от цялата страна. 

След срещата Радев сподели, че не е оптимист във връзка с заплатите за тази година. Според него по-вероятно е нарастването да стане с новия бюджет. 

" Няма по какъв начин септември месец да обсъждаме остарелия бюджет. Нещо черезвичайно ли се е случило? ", сподели Радев на брифинг в Министерство на вътрешните работи. Той въпреки всичко уточни, че председателството " идва със страшна мощ, и там нещо би трябвало да се направи ". 

Министърът сподели също, че на дневен ред остава казусът с дефицита на служители на реда, само че това не зависело единствено от заплащането. По думите му роля играело и " качеството " на претендентите. 

" Но всички сме съгласни, че тези, които са на терен, не са задоволителни, тъй като не намираме задоволително претенденти. Когато обявим конкурси, се оказва, че те не са задоволително качествени. Тестът за просветеност е една от аргументите, сподели той. Това води до обучение, където би трябвало да се дават пари и кръгът се затваря ", изясни Радев.

Той сподели, че със синдикатите са се разбрали по всички тематики. За неосигуреното облекло за последните 6 години е взето бързо решение и сега вървят законодателни промени, тъй че близо 30 млн. лева да бъдат дадени на чиновниците, които през годините са си купували униформи със лични средство. Радев изясни, че решението на казуса с облеклата е бил решен, само че не под напън от синдикатите.  

Радев сподели, че предизвестил синдикатите да няма " заиграване с партиите ", тъй като елементарно щели да бъдат използвани. Той изясни, че има поради среща на профсъюзите с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР