За да бъдат установени причините за увеличената смъртност на делфините,

...
За да бъдат установени причините за увеличената смъртност на делфините,
Коментари Харесай

Морбили плъзна и сред делфините

За да бъдат открити аргументите за увеличената смъртност на делфините, изхвърлени на морския бряг, Министерството на околната среда и водите се ангажира да откри подобаващи тела за проучване и провежда аутопсията им, съобщи "Канал 3 ".

От Министерство на околната среда и водите напомнят, че по тяхна покана за задачата беше зает италиански академик от университета в Падуа. В резултат от взетите проби и следващи лабораторни разбори в Италия стана ясно, че причина за смъртността на морските бозайници е заразно заболяване – морбили. Седем сигнала за мъртви делфини са били подадени през юни на Зеления телефон в Регионалната ревизия по околната среда и водите във Варна, като 5 от позвъняванията са се оказали основателни.

Мъртвите морски бозайници са открити до ресторант „ Кристал “ в курорта Камчия, пред хотел „ Берлин “ на Златните, до Калните бани на Централния плаж във Варна, на рибарския плаж в Аспарухово и до бар „ Кубо “. Не се е удостоверил сигнал за ранен делфин, който бил забелязан да плува в морето при заведението „ Балатон “ край СОК Камчия в посока към къмпинг „ Рай “.

През май още веднъж на Зеления телефон на РИОСВ-Варна са подадени 22 сигнала за открити мъртви делфини по Северното Черноморие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР