За да бъдат посрещнати огромните нужди от електроенергия в бъдеще,

...
За да бъдат посрещнати огромните нужди от електроенергия в бъдеще,
Коментари Харесай

Ще се върне ли здравият разум за ядрената енергия?

За да бъдат посрещнати големите потребности от електрическа енергия в бъдеще, е належащо да бъде развивана нуклеарната енергетика. За разлика от Европейския съюз, който заложи на слънчевите панели и вятърните турбини, Русия, Китай и Съединените щати се впуснаха в геополитическа конкуренция, с цел да преобладават електроенергийния бранш на утрешния ден. Франция в миналото заложи на нуклеарната сила и ще има основна роля за преобръщането на наклонността в Европейски Съюз.

Ейбрахам Маслоу, основателят на междуличностната логика на психиката, ни завеща следния афоризъм: " Ако имате единствено чук, вие сте склонни да виждате всеки проблем като гвоздей. " В региона на енергетиката в този момент Европейският съюз има вяра, че разполага единствено с възобновимите източници. На неотдавнашното си съвещание Европейския съвет удостовери индиректно, че има намерение да сведе въглеродния си отпечатък до нула през 2050 година, като заложи извънредно на тези източници.

Каква смяна спрямо същинските ясновидски качества на министрите на външните работи на шест страни, събрали се в Месина на 1 юни 1955 година! Онова, което към момента не бе даже Европейска общественост, реализира триумф в региона на мира и помиряването с помощта на въглищата. Осъзнала, че е належащо енергийните доставки да бъдат диверсифицирани, шесторката излезе с концепцията за Европейска общественост за атомна сила, която докара до подписването на контракта за Евратом през 1957 т. в Рим. Какъв е бил техният мотив? Откриваме го в Резолюцията от Месина: " Няма да има бъдеще за Европейската общественост без изобилна и евтина сила. "

Ние наподобява сме не запомнили този урок от историята, защото Европейски Съюз затъва в монокултурата на възобновимите енергийни източници, отхвърляйки всички останали, до степен, че за някои водните електроцентрали не са съвместими с устойчивото развиване. Изключителното развиване на стопанската система и обществото през последните 75 години е резултат от сдобиването с евтина сила и то в обилие. Ядрената енергетика имаше огромен принос за този триумф, осигурявайки ток без спиране и евтино. Ние преживяхме Covid рецесията посредством точно на това непрестанно доставяне. Не смеем и да си представим какво би било, в случай че нашите лечебни заведения трябваше да бъдат захранвани с електрическа енергия от вятърни турбини, които в Европейски Съюз работят приблизително през 23% от времето.

Повишаване цената на тока
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР